Schrijver Evelien Pullens presenteert in haar boek 'De vijfde dementie' over de intuïtieve band die tijdens de ziekte van haar moeder ontstond.
Volledig scherm
PREMIUM
Schrijver Evelien Pullens presenteert in haar boek 'De vijfde dementie' over de intuïtieve band die tijdens de ziekte van haar moeder ontstond. © Richard Tukker

Evelien Pullens schrijft in ‘De vijfde dementie’ over haar moeder: ‘Zo was het mogelijk om de aftakeling te accepteren’

OSS / UTRECHT - In mei van dit jaar overleed Margriet Pullens, bekend van de poppentheater Marag in Oss. Haar dochter Evelien Pullens was zo geraakt door de intuïtieve band die ontstond tijdens de jaren dat haar moeder Alzheimer had, dat ze het boek ‘De vijfde dementie’ schreef om anderen te inspireren. 

  1. Duizend flakkerende kaarsjes, dát is pas een protest
    PREMIUM
    Column

    Duizend flakkeren­de kaarsjes, dát is pas een protest

    Het was het mooiste protest in maanden: de duizend kaarsjes die donderdagavond flakkerden op de brede stoep van het Heesche gemeentehuis. En protesten zijn er veel geweest. De marsen, demonstraties en fakkeltochten tegen de coronamaatregelen worden altijd georganiseerd onder het mom van ‘liefde en verbinding’, maar hoe groter díe woorden op de flyers en protestborden staan, hoe bozer de mensen zijn, hoe harder er geschreeuwd en gekwetst wordt, en hoe meer er gesloopt wordt.