De Groene Engel in Oss
Volledig scherm
De Groene Engel in Oss © Paul Driessen

Evenement ‘Osse Zangers’ brengt acht talenten bij elkaar in de Groene Engel

OSS - Acht lokale zangtalenten beklimmen zondag 10 november het podium van de Groene Engel tijdens de eerste editie van Osse Zangers. Tussen 14.00 en 18.00 is onder meer jazz, nederpop en country te horen. De toegang is gratis.

De muzikale middag is een initiatief van Bram van de Ven, die zelf met een halfuur Nederlandstalige popliedjes het spits afbijt. Met Osse Zangers komt een langgekoesterde wens in vervulling. ,,Oss heeft zó veel zangtalent rondlopen”, zegt hij. ,,Dit is een kans om veel van dat talent op één middag samen te brengen.”

Na Van de Ven volgen optredens van Martijn van der Drift, Malou Nijs, Arno van den Elzen, Maarten Kling, Nikenia Martis, Nick Wittenberg en Heidi van Ballegooij. Met alle deelnemers heeft Van de Ven wel eens samengewerkt. Via het carnaval of anderszins. Aan de middag is geen wedstrijdelement verbonden. ,,Ik hoop op een lekker drukke, gezellige middag. Als dat lukt, sluit ik niet uit dat er volgend jaar weer een editie komt.”

De naam van het evenement is een vette knipoog naar het tv-programma Beste Zangers. In eerste instantie had Van de Ven zelfs een Osse variant op het logo van de show gemaakt. Maar na een sommatie van de TROS is dat beeldmerk weer verdwenen. Alle partijen werken belangeloos mee aan Osse Zangers.

De poster van het evenement.
Volledig scherm
De poster van het evenement. © Osse Zangers
  1. Trampolinespringer Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwongen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    Trampoline­sprin­ger Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwon­gen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    OSS - Het is een gek gezicht: op het plein tussen de Maasporthal en de sporthal van sportvereniging Flik Flak in Den Bosch springen trampolines in het oog. Zo'n vijf tot zes meter boven de trampolines maakt Ossenaar Milco Abrahams zijn salto's en schroeven in de buitenlucht. ,,Het is niet ideaal, maar ik ben al lang blij dat ik weer wat kan doen", zegt het 19-jarige talent, dat in december nog deelnam aan het WK in Tokio.