Volledig scherm
© Thinkstock

Ex-huurders van BrabantWonen geven corporatie laag rapportcijfer

OSS/UDEN/VEGHEL - Vertrokken huurders kijken relatief vaak ontevreden terug op hun relatie met BrabantWonen. In ieder geval blijft de corporatie, met vooral woningen in de stadskernen van Oss en Den Bosch, met een gemiddeld rapportcijfer van 6,9 ver achter op de landelijke waardering van 7,5. 

Aedes, de vereniging van woningcorporaties, doet jaarlijks onderzoek naar de tevredenheid van huurders. Dit jaar reageerden 350.000 huurders op een enquête over de relatie met hun corporatie. De koepel ziet een gestage stijging van de gemiddelde rapportcijfers. In deze regio is de waardering in het algemeen nog iets hoger dan dat gemiddelde. Dat geldt in ieder geval ook als het gaat om de kwaliteit van de woningen. 

Uit de cijfers blijkt verder dat weinig bewoners zo content met hun huurbaas zijn als de mensen die huren bij Peelrand Wonen. De kleine corporatie uit Boekel scoort in een vergelijkend onderzoek van Aedes een 8,6 van nieuwe en 8,7 van vertrokken huurders. Grote corporaties als Area, BrabantWonen en Mooiland kunnen alleen dromen van zulke rapportcijfers. 

De hoge tevredenheid van huurders bij Peelrand Wonen is des te opvallender als in ogenschouw wordt genomen dat er een magere 7,3 wordt gescoord als het gaat om reparatieverzoeken. Het landelijk gemiddelde hiervoor ligt op 7,6. Mooiland, met woningen in onder meer Heesch, Geffen, Schaijk en Ravenstein, scoort hier een fraaie 8,1.