Volledig scherm
PREMIUM
Loek Tax(l) haalde toch zijn havo, Hilba Alhourani deed staatsexamen Arabisch. © Jeroen Appels/ Van Assendelft

Examen doen voor één of twee vakken, dat kan ook

ExamensDe examens zijn in volle gang. Er zijn niet alleen reguliere examens. Duizenden mensen doen voor één of meer vakken staatsexamen. Vandaag twee van hen: Hiba Alhourani uit Uden en Loek Tax uit Oijen.

Wie niet op een reguliere middelbare school zit, kan via het staatsexamen tóch een vmbo, havo of vwo-diploma halen in één of meerdere vakken. Dat is handig voor bijvoorbeeld mensen die hun school voortijdig hebben verlaten of op latere leeftijd alsnog een diploma voor een hoger niveau willen halen. Ook leerlingen op het voortgezet speciaal onderwijs (vso) kunnen via het staatsexamen hun diploma halen. En leerlingen die een vak volgen dat niet op hun school gegeven wordt, kunnen via het staatsexamen tóch examen doen voor dat vak.

  1. Drukte en dorpse gezelligheid bij Macharense kermisfeesten

    Drukte en dorpse gezellig­heid bij Macharense kermisfees­ten

    MACHAREN - Dan doen we het maar zelf! Met dat idee ging een viertal Macharenaren na de laatste gemeentelijke kermis van 2018 aan de slag met het organiseren van een eigen 'dorpsfeest met kermisthema'. Deze zaterdag blijkt dat de dorpsbewoners het initiatief massaal omarmen: na een drukbezocht straatfeest in de Dorpstraat als traditionele opening zitten vanaf een uur of vijf een kleine driehonderd 'hongerigen' te mummelen bij de allereerste kermis-BBQ.