Forse brand door stofexplosie in bunker met houtsnippers op industrieterrein in Oss, blussen gaat nog tot middernacht door

Update + VideoOSS - Bij een groot pand van Meubitrend aan de Paalgraven in Oss is vrijdagochtend een forse brand ontstaan door een stofexplosie in een bunker met houtafval. Inmiddels is de brand onder controle, maar nog niet uit. Vermoedelijk gaat het blussen nog tot na middernacht door. Dat bevestigt de brandweer.

De brandweer is rond 20.45 uur nog altijd bezig met blussen. De cillo's met houtafval worden geleidelijk naar buiten gebracht en geblust. Dit kost tijd, waardoor het blussen waarschijnlijk nog tot na middernacht gaat duren. 

De brand is rond 12.30 uur ontstaan op het industrieterrein Vorstengrafdonk. Volgens de Officier van Dienst, Rob Martens, is de explosie ontstaan in een opslag waar afvalhout wordt geshredderd. Daar komt pulp uit wat dan weer gebruikt wordt om het pand te verwarmen. 

De zijwand van het pand is deels ontzet en het lijkt er op dat dat ook gebeurd is met een deel van het dak. De brandweer controleerde het pand vanuit een hoogwerker. Ze proberen de brand te bestrijden met specialisten van Salvage, een overkoepelend orgaan voor verzekeringsmaatschappijen. 

In de bunker was verder niemand aanwezig. Er wordt niemand vermist en er zijn ook geen gewonden gevallen. 

Volledig scherm
Mogelijke stofexplosie op industrieterrein in Oss. © Foto Mallo / Charles Mallo
Volledig scherm
Forse brand op industrieterrein in Oss. © Foto Mallo / Charles Mallo
Volledig scherm
Forse brand op industrieterrein in Oss. © Foto Mallo / Gabor Heeres
Volledig scherm
Forse brand op industrieterrein in Oss. © Foto Mallo / Gabor Heeres