Volledig scherm
PREMIUM
Visualisatie van het toekomstige windpark Elzenburg-De Geer op de rand van Oss en Berghem. © Raedthuys Groep BV

Gaan Osse windmolens straks ook voor Uden en Veghel draaien?

OSS - Het wordt een test voor de regionale daadkracht en solidariteit, weet de Osse wethouder Johan van der Schoot. Niet de individuele gemeenten, maar de totale regio wordt straks afgerekend op het opwekken van voldoende duurzame energie. 

In Oss zien ze de bui al hangen. Deze gemeente beschikt over uitgestrekte polders, die bovendien buiten de veiligheidszone van vliegbasis Volkel liggen. Als er ergens hoge windmolens kunnen worden opgericht, dan is het hier. Fijn voor een bestuur dat zich ten doel heeft gesteld om tot de duurzaamste gemeenten van Brabant te horen. 

  1. Drukte en dorpse gezelligheid bij Macharense kermisfeesten

    Drukte en dorpse gezellig­heid bij Macharense kermisfees­ten

    MACHAREN - Dan doen we het maar zelf! Met dat idee ging een viertal Macharenaren na de laatste gemeentelijke kermis van 2018 aan de slag met het organiseren van een eigen 'dorpsfeest met kermisthema'. Deze zaterdag blijkt dat de dorpsbewoners het initiatief massaal omarmen: na een drukbezocht straatfeest in de Dorpstraat als traditionele opening zitten vanaf een uur of vijf een kleine driehonderd 'hongerigen' te mummelen bij de allereerste kermis-BBQ.