'Judasburgers' op het kerkmenu binnenkort.
Volledig scherm
'Judasburgers' op het kerkmenu binnenkort. © A Steenbekkers

Geen rukwind maar stralend zonnetje bij optocht in Kleidonk

MAREN-KESSEL - Een zegening, zo werd de weersomslag van de afgelopen dagen ook in Maren-Kessel wel ervaren. Want daardoor hoefde de traditionele carnavalsoptocht door Kleidonk niet zondag in regen en harde wind te hoeven uitgevoerd, maar dinsdag onder een stralend zonnetje.

Het was een mooie optocht met verschillende groepen die zichtbaar aandacht hebben besteed aan hun deelname. Zo pakte carnavalsvereniging Ok Moj feestelijk uit met een enorme praalwagen met als thema ‘Wij bestaan 22 jaar, daarom staan wij met onze fanfare klaar' waarbij de loopgroep die eraan vooraf ging de bijbehorende muziektonen ten gehore bracht.

‘Judasburgers’ van het altaar

'Wij schommelen ons total loss'
Volledig scherm
'Wij schommelen ons total loss' © A Steenbekkers

Maar ook zaken als de mogelijke invulling van de kerk in het dorp kregen de aandacht, terwijl de nonnen van carnavalsvereniging Deux Chevaux er vrolijk op los dansten ten behoud van hun werk met het gedeeltelijk verdwijnen van de kerk. Vanuit het altaar werden ‘judasburgers’ gebakken en predikte de priester er vrolijk op los.
Ook de jeugdgroepen oogstten bewondering voor hun creaties en vielen in de smaak. Voor de één kon de muziek niet hard genoeg, en voor weer een ander was de woordspeling 'ladder(s)zat' het thema. Maar ze gingen allemaal volkomen Total Loss in Kleidonk.

CV Ok Moj
Volledig scherm
CV Ok Moj © A Steenbekkers