Volledig scherm
PREMIUM
Wandelen in hartje Schaijk is niet altijd een pretje. © -

Gehobbel op Schaijkse voetpaden: inwoners klagen steen en been

LANDERD - Veel tegels en stenen op voetpaden in hartje Schaijk liggen schots en scheef. Inwoners klagen steen en been. Reden voor Arie de Kleijn (DS97) om donderdagavond in de gemeenteraad aan te dringen op maatregelen.

Volledig scherm
Nog een hobbelige stoep met obstakel in het centrum van Schaijk. © -

De raad van Landerd sprak over de gemeentebegroting. Niet voor het eerst want in sessies voor en na de zomer schaafde de raad er al puntsgewijs aan. Dus hadden de raadsfracties nu niet veel noten meer op hun zang.  Er werd wat gemopperd over de sluiting van het consultatiebureau in Schaijk en de geschrapte duurzaamheidsleningen (DS97) en gepleit voor meer fluisterasfalt op de Bergmaas (Progressief Landerd). 

Arie de Kleijn kaartte een onderwerp aan dat zijn Schaijkse partij absoluut dwars zit: ,,De voetpaden zijn dringend toe aan een opknapbeurt. Het tegelwerk of de bestrating ligt schots en scheef. Her en der staan er obstakels. De groenstroken liggen er op veel plaatsen slecht, verwaarloosd en verpauperd bij. Er is behoefte aan voorzieningen voor opruimen van hondenpoep.”