Zicht op het land waarop bedrijventerrein Heesch West komt.
Volledig scherm
Zicht op het land waarop bedrijventerrein Heesch West komt. © Maarten van den Hurk / BD

Gemeenten geven Eerlijk over Heesch West geen geld

HEESCH/VINKEL - Omwonendenplatform Eerlijk over Heesch West krijgt geen gemeentelijke subsidie voor zijn strijd tegen het beoogde bedrijventerrein. Bernheze, Den Bosch en Oss wijzen een verzoek om 75.000 euro steun af.

Dit hebben de betrokken gemeentebesturen besloten en woensdag aan het platform gemeld. ,,Wij zijn hier uiteraard niet blij mee,’’ reageert Henk Verstegen namens Eerlijk over Heesch West. ,,Dit ontneemt ons de mogelijkheid om met gefundeerde reacties te komen.’’

Het bewonersplatform heeft bezwaren tegen de plannen voor het grote bedrijventerrein tussen Heesch, Vinkel en Geffen. Daarop zijn ook drie windturbines ingetekend. Met de gevraagde 75.000 euro had de groep deskundigheid willen inhuren, om de plannen beter te bestuderen en om bezwaren beter te onderbouwen.

Ongebruikelijk en onnodig

Volgens de drie gemeenten is het ongebruikelijk om protestgroepen financieel te steunen en ook onnodig. Bernheze, Den Bosch en Oss vinden dat zij zelf al erg veel doen om goede en ook eerlijke informatie te geven. Er is geen noodzaak, redenen de drie, om die informatie nog eens te laten checken.

Eerlijk over Heesch West beraadt zich nog op een formele reactie tegen de afwijzing. Het platform werkt intussen ook aan een alternatief ontwerp voor het bedrijventerrein. 

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.