In het voormalige Belastingkantoor aan de Raadhuislaan in Oss zijn nu zo'n 125 vluchtelingen uit de Oekraïne en zo'n 120 asielzoekers uit Ter Apel gehuisvest.
Volledig scherm
PREMIUM
In het voormalige Belastingkantoor aan de Raadhuislaan in Oss zijn nu zo'n 125 vluchtelingen uit de Oekraïne en zo'n 120 asielzoekers uit Ter Apel gehuisvest. © Thomas Segers/Van Assendelft

Gemeenten onder zware druk door opvang Oekraïners en andere vluchtelingen; werk blijft liggen

OSS/MAASHORST/BERNHEZE/MEIERIJSTAD/BOEKEL - De opvang van Oekraïense vluchtelingen trekt een zware wissel op het ambtelijk apparaat van gemeenten in deze regio. In een aantal gemeenten blijven werkzaamheden liggen of tijdelijk opgeschort, wordt er geschoven met personeel en/of externe medewerkers ingehuurd. De werkdruk is fors toegenomen.

  1. Burgercomité biedt Tweede Kamer petitie aan: ‘Schaijk en Reek moeten gehoord worden’

    Burgerco­mité biedt Tweede Kamer petitie aan: ‘Schaijk en Reek moeten gehoord worden’

    DEN HAAG/MAASHORST - Voor de meeste inwoners in Maashorst is de fusie tussen Uden en Landerd een voldongen feit maar in Schaijk en Reek blijven ze onvermoeid strijden voor een mogelijke toetreding tot Oss. Woensdag trok het burgercomité Schaijk & Reek naar Den Haag waar aan de Tweede Kamer een petitie werd aangeboden die nog een keer de aandacht vestigt op de bijzondere positie van beide kernen binnen deze herindeling.