Gepaste afstand, maar geen gepast afscheid. Zo moest Grave Harrie Hendriks achterlaten

GRAVE - Als hij zou gaan, zou de Elisabethkerk stampvol zijn. Als hij zou gaan, zou hij een uitvaart met gilde-ceremonieel krijgen zoals je dat zelden ziet. Als hij zou gaan, zouden de Cloveniers na afloop drinken op het leven. Maar zo ging het niet. Harrie Hendriks (95) uit Grave overleed tijdens de coronacrisis.

De orde in de stad handhaven, zorgen dat de inwoners bepaalde maatregelen opvolgen: in Grave had je daar eeuwenlang de Cloveniers voor.

De Cloveniers bestaan nog steeds (of beter: alweer), maar zijn na al die eeuwen vooral folklore: het is een gilde van heren met hoed, sjerp, jacquet en krijtstreep. In 1974 werd het heropgericht en een van de mannen van toen is nu overleden.

Harrie Hendriks, 95 jaar.

  1. Trampolinespringer Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwongen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    Trampoline­sprin­ger Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwon­gen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    OSS - Het is een gek gezicht: op het plein tussen de Maasporthal en de sporthal van sportvereniging Flik Flak in Den Bosch springen trampolines in het oog. Zo'n vijf tot zes meter boven de trampolines maakt Ossenaar Milco Abrahams zijn salto's en schroeven in de buitenlucht. ,,Het is niet ideaal, maar ik ben al lang blij dat ik weer wat kan doen", zegt het 19-jarige talent, dat in december nog deelnam aan het WK in Tokio.