Reek-Zuid: nu nog braakliggend, in de toekomst volgebouwd met 25 'ondernemerswoningen' en vier reguliere woningen.
Volledig scherm
Reek-Zuid: nu nog braakliggend, in de toekomst volgebouwd met 25 'ondernemerswoningen' en vier reguliere woningen. © Mari Van Rossem

‘Goed dat er iets gebeurt met Reek-Zuid, maar seniorenwoningen zijn nog belangrijker’

REEK - Hij is eigenlijk naarstig op zoek naar een grote lijmtang. Want, zo moet de Reekse podotherapeut René Stamkot (50) constateren, ook zijn praktijk is door COVID-19 aardig tot stilstand gekomen ‘en dan wil je toch iets nuttigs doen met je vrijetijd’. 

Quote

Belangrijk voor het dorp dat er meer seniorenwo­nin­gen komen

René Stamkot

,,Of ik, als import-Reekenaar, me bezighoud met bedrijventerrein Reek-Zuid? Nou, als je bedoelt dat ik er met mijn praktijk eventueel naartoe zou willen verhuizen? Nee, naar wat ik begrepen hebt, gaat het daar vooral om ondernemerswoningen met praktijkruimtes die voor mij veel te groot zijn. Niet interessant dus; hier aan huis heb zo’n veertig vierkante meter en da's meer dan genoeg.”

,,Natuurlijk is het goed dat er nu eindelijk iets met het Reek-Zuid lijkt te gaan gebeuren, maar belangrijker voor het dorp is dat er meer seniorenwoningen komen. En dan ga ik alleen maar af op de wens van mijn schoonouders die liever wat kleiner zouden willen gaan wonen, gelijkvloers met name. Maar die mogelijkheid is er niet. In de enige woningen voor ouderen, vlak bij ons, zitten nu veel jongere mensen die, zo schat ik, de veertig jaar niet halen. Als je dan toch plannen opgooit, ook al is het voor een bedrijventerrein aan de rand van Reek, neem als politiek de senioren daarin mee. Luister naar hun behoeften”, doet de geboren Noord-Hollander zijn oproep. ,,Voordeel dáár: zitten de oudjes meteen ook dicht bij de Aldi, toch?”

Aan de wandel met Sasja

Ook Anneke de Louw (71), aan de wandel met haar Engelse springerspaniël Sasja, is blij met de plannen van projectontwikkelaar Kolat Wonen. ,,Alles wat tot extra activiteit leidt, is gunstig voor de Reek. Die grond ligt er immers al; die kost nu alleen maar geld. Daarbij komt dat we als kleinste gemeenschap binnen de gemeente Landerd altijd harder moeten knokken dan Schaijk en Zeeland. Dat lijkt nu resultaat op te leveren.”