Golfbad Oss beleeft topjaar en verwacht door sluiting Sportiom een nóg drukker 2020

OSS - Het Golfbad in Oss beleefde met bijna 440.000 bezoekers in 2019 een topjaar. En met de naderende sluiting van het Bossche Sportiom, dat liefst acht maanden dicht gaat, wordt 2020 waarschijnlijk nóg drukker. Zo herleven oude tijden bij het hoogbejaarde zwembad.

Zeker op zondagen en in schoolvakanties wisten mensen uit de verre regio het bad aan de Euterpelaan te vinden. Meerdere keren werd het maximale aantal van 1.200 zwemmers bereikt. ,,Dan kan je eigenlijk alleen nog maar rechtop in het zwembad staan”, zegt directeur Peter Jongsma met een knipoog.

  1. Gesteggel over rotonde óf stoplichten aan de Graafsebaan Heesch bij Raad van State
    PREMIUM

    Gesteggel over rotonde óf stoplich­ten aan de Graafse­baan Heesch bij Raad van State

    DEN HAAG/HEESCH – Een gewone kruising met verkeerslichten is goedkoper en net zo veilig, zo niet veiliger dan de geplande rotonde op de Graafsebaan in Heesch. Dat beweerde een verkeersdeskundige die is ingeschakeld door de Bomenstichting vrijdag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State. Een gemeentewoordvoerder betoogde echter dat juist een rotonde veiliger is en veel beter voldoet aan de doelstellingen ter plekke, ook al moeten daarvoor twee monumentale eiken verdwijnen.