Volledig scherm
Tom van de Geijn en Simone Kuijpers zijn blij met hun eigen horecazaak. © De Linde

Graafs duo wil droom waarmaken met nieuwe horecatent in Reek

REEK - Het Graafse stel Tom van de Geijn en Simone Kuijpers popelen om van het voormalige Koetshuis in Reek een bloeiende tent te maken die mensen uit de wijde omgeving aantrekt. Op 1 september opent de zaak, die voortaan De Linde heet. Daar hopen ze hun droom waar  te maken.

,,We maken er een laagdrempelige horecazaak van. We kiezen er bewust voor om de Linde geen stempel te geven, dus we noemen het niet restaurant of brasserie. Iedereen is er altijd welkom voor een kopje koffie, lekkere borrel tot en met een mooie lunch of uitgebreid diner”, licht Tom van de Geijn toe. 

 Van de Geijn (32) is nu nog bedrijfsleider van brasserie de Conversatie in Uden. Kuijpers (24) staat op het punt af te studeren aan de HAN in ondernemerschap en retailmanagement. ,,We zijn echte horecatijgers, gastvrijheid zit in ons bloed.”

,,Is het slim in zo'n klein dorpje te starten? Reek is geen Amsterdam-Zuid. We koesteren waar we zitten. Die twijfel hebben we ook gehad, één seconde. Maar de aantrekkingskracht van deze tent reikt straks veel verder dan Reek”, klinkt het overtuigend. ,,Gasten moeten hier een wow-gevoel krijgen. Van het interieur, de menukaart, van alles.” 

Volledig scherm
Artistieke impressie van De Nieuwe Linde. © -

In mei 2017 kocht de Reekse familie Govers die varkensexportbedrijf Vaex bezit, het leegstaande pand aan de Heijtmorgen. Nadat gasterij 't Koetshuis ermee gestopt was, was het nog even drugspand. Om de horeca in Reek te behouden en te voorkomen dat het een Polenhotel werd, ontfermde de familie Govers zich erover. Ze wilde er een gezellige, eigentijdse horecagelegenheid van maken onder de voorlopige werknaam De Nieuwe Linde. Een grondige verbouwing volgde.

De uitbaters houden het bij de Linde. De naam verwijst naar vroeger. ,,Toen was de Linde een succesvolle horecalocatie. Die naam willen we in ere herstellen”, stelt Van de Geijn.