De politie houdt zes mensen aan na een ruzie in Oss.
Volledig scherm
De politie houdt zes mensen aan na een ruzie in Oss. © ANP

Groep jongeren slaat Ossenaar (45) gewond na ruzie om overlast, zes aanhoudingen

OSS - Een groep jongeren heeft afgelopen zaterdagnacht een 45-jarige Ossenaar gewond geslagen op een parkeerterrein aan de achterkant van basisschool Hertogin Johanna aan De Wildestraat in Oss. De politie heeft zes aanhoudingen verricht. 

 1. Roof van Joodse huizen online in Naziregisters
  PREMIUM
  Stille Getuigen

  Roof van Joodse huizen online in Naziregis­ters

  OSS - Wie inzoomt op gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog, raakt steeds meer doordrongen van de ellende en het onrecht dat veel mensen, vooral de Joodse bevolking, is aangedaan. Inzoomen kan nu letterlijk, en wel op de roof van Joods vastgoed, nu de zogeheten Verkaufbücher waarin de illegale transacties met Joodse huizen pijnlijk nauwkeurig zijn vastgelegd, online staan. Oss komt 25 keer in dat register voor.
 2. Raad van State zet streep door Osse blokkade mestfabriek: ‘Slot van de deur’
  UPDATE

  Raad van State zet streep door Osse blokkade mestfa­briek: ‘Slot van de deur’

  OSS - De provincie heeft bij de Raad van State een overwinning geboekt op de gemeente Oss in de strijd om de vestiging van een mestfabriek aan de haven. Het gemeentebestuur kan de komst daarvan niet tegenhouden door een wijziging van het bestemmingsplan. De provincie zette in 2018 een streep door de opgeworpen blokkade van de Osse raad en het hoogste rechtscollege oordeelt nu dat dit rechtmatig is gebeurd.