Handbalclubs Oss en Heesch gaan samen verder als Dynamico

OSS/HEESCH - Dynamico, die naam hebben de leden van de Heesche handbalvereniging DOS’80 en de Osse handbalclub Olympia’89 gekozen voor de fusievereniging die ingaat per 2020. Officieel smelten de twee clubs al per januari samen, maar de nieuwe naam wordt pas gehanteerd vanaf het seizoen 2020/2021.

Volledig scherm
Dynamico ©

De naam werd vrijdagavond onthuld tijdens een receptie in Oss ter gelegenheid van de promotie van het gezamenlijke eerste mannenteam naar de eredivisie, het hoogste nationale niveau. De twee clubs hebben deze en de vorige jaargang al diverse teams gemixt. Alle hordes richting fusie zijn tot nu toe zonder veel moeite genomen.

Dynamico was een van de vijf overgebleven kandidaat-namen na een eerste stemronde. Andere namen waarop in de tweede ronde op gestemd kon worden, waren HEOS’20, DOC’20, Juntos en Nova Unitas. Dynamico was in eerste instantie bedacht als Dinámico Maasland, maar in de eerste stemronde werd duidelijk bij de stemverklaringen dat de streeknaam voor de leden niet van toegevoegde waarde was. Later werd ook bepaald dat de schrijfwijze werd verNederlandst. Dinamico is Spaans voor dynamisch, een verwijzing naar het dynamische karakter van de handbalsport.