Nol Steenbruggen (75) heeft een boek geschreven over de geschiedenis van het door hem zo geliefde dorp Maren. Hij staat hier voor het oude gemeentehuis op de Marense Dijk.
Volledig scherm
PREMIUM
Nol Steenbruggen (75) heeft een boek geschreven over de geschiedenis van het door hem zo geliefde dorp Maren. Hij staat hier voor het oude gemeentehuis op de Marense Dijk. © Jeroen Appels/Van Assendelft Fotografie

Hannes de Ponny, Klaas Kennis of Has d’n bidderd; Nol Steenbruggen brengt het oude Maren weer tot leven

MAREN - Zijn fascinatie voor het dorp Maren is uitzonderlijk groot. Nol Steenbruggen (75) is zo’n beetje de wandelende encyclopedie als het over het Maasdorp van na de oorlog gaat. Hij heeft al zijn kennis, verhalen en foto’s over zijn geliefde dorp van weleer verzameld in het boekje ‘Wandelen door oud Maren’.

 1. Hof heropent onderzoek naar vermeende Osse verkrachting: slachtoffer moet getuigen in speciale studio
  PREMIUM

  Hof heropent onderzoek naar vermeende Osse verkrach­ting: slachtof­fer moet getuigen in speciale studio

  DEN BOSCH/OSS - Het vermeende slachtoffer van een verkrachting bij een zorginstelling in Oss, moet ‘als getuige worden verhoord’. Dat besloot het gerechtshof donderdagmorgen in Den Bosch. Het onderzoek in de zaak tegen voormalig jongerenbegeleider G. R. (30) uit Den Haag was volgens de Raadsheren ‘niet volledig geweest’. Het Hof kon daarom nog geen oordeel vellen over de gebeurtenissen op 31 maart 2017. Het Openbaar Ministerie eiste eerder een celstraf van 30 maanden.
 1. Flinke schuurbrand in Eindhoven, vuur onder controle
  Play

  Flinke schuur­brand in Eindhoven, vuur onder controle

 2. Het leven van de tweede keeper: 'Beter dan een 9 tot 5 baan'
  Play

  Het leven van de tweede keeper: 'Beter dan een 9 tot 5 baan'