Volledig scherm
Eén van de agenten raakte gewond aan zijn hoofd, blijkt uit de foto die de politie op Instagram plaatste. © Politie Oss

Heel gezin stort zich tijdens aanhouding op agenten in Oss: drie mensen opgepakt

OSS - De aanhouding van een 22-jarige man uit Oss is dinsdag flink uit de hand gelopen. De vader, moeder en vriendin van de man bemoeiden zich ermee en vielen op een zeker moment de agenten aan. Eén van hen raakte daarbij gewond.

Agenten wilden de man aanhouden omdat hij eerder op de dag reed met een geschorst rijbewijs. Ze zouden hem bij zijn eigen huis arresteren. Maar al direct werd duidelijk dat de Ossenaar helemaal geen zin had in politiebemoeienis. Hij ontkende dat hij had gereden. 

Terwijl agenten de agressieve man in de boeien wilden slaan, kwam de rest van het gezin erbij. Ze sloegen, trapten en beledigden de agenten. Dat werd een minutenlange worsteling. De politieagenten spoten daarbij pepperspray in de ogen van zowel de zoon als de vader. De mannen werden opgepakt. 

De situatie was daarmee nog niet helemaal onder controle. De vriendin van de 22-jarige Ossenaar kwam later op de dag naar het politiebureau om verhaal te halen. Daar is ook zij aangehouden, meldt de politie Oss op Instagram. De drie zitten nog vast en worden later verhoord.