Gezellige drukte tijdens Heerlijk Heesch in 2019.
Volledig scherm
Gezellige drukte tijdens Heerlijk Heesch in 2019. © Thomas Segers/Van Assendelft

Heerlijk Heesch schuift proeffestijn door naar 2021

HEESCH - Elk jaar wordt De Misse omgetoverd tot een ‘walhalla voor fijnproevers en levensgenieters’.  Op 6 en 7 juni stond Heerlijk Heesch weer op de agenda. Maar deze editie, de vijfde, gaat om begrijpelijke redenen niet door en wordt verzet naar 2021.  

 ,,Vanwege de impact die het coronavirus heeft op onze samenleving en op iedereen als individu hebben we dit besloten”, zo laat de organisatie weten bij monde van Martha Daams,

,,In hoeverre na 1 juni evenementen weer opgestart kunnen worden, is nog onzeker. Maar zeker is dat onze deelnemers, sponsoren en vrijwilligers na het opheffen van de maatregelen hun focus moeten leggen op het herinrichten van hun leven en het zorgen voor continuïteit van hun bedrijf. Ook onze bezoekers zullen tijd nodig hebben om de draad weer op te pakken”, zo vervolgt Daams.

,,We vinden het belangrijk een kwalitatief goed evenement neer te zetten, waar mensen in een ongedwongen sfeer elkaar kunnen ontmoeten. Het zorgen dat alle voorzieningen op het juiste moment op de juiste plek zijn, vergt voorbereiding. Dat kost tijd en overleg”, motiveert ze waarom niet gekozen is voor een weekeinde later dit jaar.

,,De inzet en het enthousiasme is groot, maar de mogelijkheden zijn nu even niet voorhanden. Heel jammer. Juist datgene wat we in een crisistijd zo nodig hebben, elkaar ontmoeten, kan nu niet geboden worden”, aldus Daams.