Volledig scherm
PREMIUM
Een stop bij windmolens, tijdens de excursie naar de Hoeksche Waard begin oktober. © Lieke Mulder

‘Heesch West’ wil met omwonenden op excursie naar windmolens

HEESCH/VINKEL - De leiding van bedrijventerrein Heesch West is bereid om samen met tegenstanders van windmolens een plek te bezoeken waar al hoge turbines staan. De eerste contacten voor zo'n gezamenlijke excursie zijn inmiddels gelegd, bevestigen beide partijen.

De nog nader vorm te geven afspraak volgt op de ‘windexcursie’ van bezorgde inwoners van de regio Oss. In de Hoeksche Waard spraken zij begin november met ervaringsdeskundigen, mensen die sinds een half jaar turbines dichtbij hun woningen hebben staan. De bezoekers uit Oss, Vinkel en Heesch kregen het advies om ook hun gemeenteraadsleden en andere beleidsmakers op excursie te laten gaan: ‘Sleep ze er aan de haren bij'. 

 1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 2. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.