Volledig scherm
Cultureel centrum De Pas in Heesch. © Maarten van den Hurk / BD

Heeschenaren snappen extra onderzoek rond ‘huiskamer’ niet: ‘Gewoon
knopen doorhakken’

Bij de dorpspompHaar eigen huiskamer kost geen kwart miljoen aan onderzoekskosten, klinkt de knipoog van de 61-jarige Janny Wingens. Samen met haar Theo (67) reageert ze zonder slotje op de lippen op de forse vertraging voor de Heesche 'huiskamer' en de zestig mille ('bovenop die eerdere 190.000 euro') voor extra onderzoek.

 ,,Die bureaus lachen zich helemaal slap met wéér zo'n opdracht. Nee, ik snap niet wat er allemaal aan gesleuteld moet worden om De Pas, De Eijnderic, de bieb en de KBO te laten samengaan in een nieuwe accommodatie. Er zijn volgens mij maar twee opties: graag of niet. Nee, laat de gemeente er eerst maar eens voor zorgen dat De Pas rendabel wordt, dat er altijd horeca op het buitenterras mogelijk is, lós van voorstellingen binnen."

‘Knopen doorhakken’

 ,,De raad moet nu eindelijk eens knopen doorhakken", luidt het verdict van Rien Boeijen (73) die net een potje 'vrij' gebiljart heeft bij de KBO in De Pas. ,,D'r is nou al zo vaak iets gepland en de kosten lopen maar op. Dat kwart miljoen is wel gemeenschapsgeld, hè. Daar had ook wat beters mee gedaan kunnen worden. En als het zo doorgaat met onderzoeken, dan kost het alleen maar meer geld."

Quote

Ik schrik niet van dat enorme bedrag, vind het wel jammer dat de wethouder nu weer 60.000 euro vrijmaakt

Chris van Helvoirt

Opa Chris van Helvoirt (73), die met kleindochters Ize van 7 en Nienke (9) de kermis-in-opbouw monstert, blijkt zijdelings bij de 'Hisse huiskamer' betrokken te zijn. ,,Ik bemoei me met de cursussen bij De Eijnderic en hoor zo af en toe wel eens wat er bestuurlijk binnenskamers aan bod komt. Aan de ene kant vind ik het jammer dat we ons prachtige pand zouden moeten verlaten; anderzijds moet heel Heesch wel weer járen vooruit kunnen. Nee, ik schrik dus niet van dat enorme bedrag voor onderzoek, vind het wel jammer dat de wethouder nu weer 60.000 euro vrijmaakt. Ik ben óók actief bij de tennisvereniging: daar moeten wij het met minder budget doen."

Volledig scherm
. © BD