Volledig scherm
. © Getty Images

Henk Wagemakers, van de lampenzaak in Oss, overleden

OSS - Minder dan een jaar na het sluiten van zijn centrumzaak in Oss is maandag Henk Wagemakers overleden. Samen met zijn vrouw heeft hij 38 jaar lang een elektro- en lampenwinkel in de Kruisstraat.

Het overlijden van Wagemakers kwam plotseling. September vorig jaar, Henk was toen 67 jaar, gaf hij in een interview met het Brabants Dagblad aan dat er na drukke ondernemersjaren in 2019 tijd zou komen voor andere activiteiten.

Aan de Kruisstraat in Oss hebben Henk en echtgenote Clazien Wagemakers de opkomst en neergang van een elektronicawinkel meegemaakt. Henk begon er in 1980 te werken, nam de zaak in 1987 over, breidde die uit en sloot de deur definitief op 30 november 2018. Het winkelpand is inmiddels gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw.

  1. Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’
    PREMIUM

    Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’

    BERGHEM - Hij had er geen rekening mee gehouden. Toch keerde Stef van den Berk met twee gouden medailles terug van het Open WK taekwondo. In het Schotse Wishaw kroonde de 15-jarige debutant uit Berghem zich tegen alle verwachtingen in in twee categorieën tot wereldkampioen. ,,Ik wilde gewoon zo goed mogelijk presteren. Dat is aardig gelukt”, zegt hij met een brede grijns op zijn gezicht.