Volledig scherm

Hennepkwekerij in woning in Nuland

NULAND - In een woning aan de Heijcamp in Nuland is donderdag een hennepkwekerij aangetroffen. 

Bij de politie was een melding binnengekomen dat er iemand over de schutting was geklommen bij de woning en daarna het huis binnen was gegaan. Agenten troffen niemand meer aan, maar ze zagen door de ramen diverse materialen staan die worden gebruikt bij een hennepkwekerij. Op de bovenverdieping waren twee ruimtes ingericht als kwekerij. Er stonden geen planten meer, maar er waren verschillende sporen die wijzen op hennepteelt in het verleden.

In de meterkast bleek de verzegeling verbroken, wat er volgens de politie op duidt dat er met de elektriciteitsmeter is gerommeld. Dat kan brandgevaar opleveren. Ook was de watermeter verwijderd. Enexis heeft de elektriciteitsmeter weggehaald. 

De politie onderzoekt de zaak verder.

  1. Drukte en dorpse gezelligheid bij Macharense kermisfeesten

    Drukte en dorpse gezellig­heid bij Macharense kermisfees­ten

    MACHAREN - Dan doen we het maar zelf! Met dat idee ging een viertal Macharenaren na de laatste gemeentelijke kermis van 2018 aan de slag met het organiseren van een eigen 'dorpsfeest met kermisthema'. Deze zaterdag blijkt dat de dorpsbewoners het initiatief massaal omarmen: na een drukbezocht straatfeest in de Dorpstraat als traditionele opening zitten vanaf een uur of vijf een kleine driehonderd 'hongerigen' te mummelen bij de allereerste kermis-BBQ.