Herpens carnaval spekt kas met speciaal bier

HERPEN - Al langer waren de carnavalsstichting en de Stichting Herpen in Woord en Beeld op zoek naar manieren om de kas te spekken: met het Herpense speciaalbier denken ze die gevonden te hebben.

Volledig scherm
Herps Bier gepresenteerd door Geston Westrek, Wil Koopmans, burgemester Stan en Prins Frans Jan 1. © B vdlinden

In het dorp zijn daarom sinds deze week de speciaalbieren Herpse blonde, Herps dubbel en Herps tripel te koop. Voorlopig alleen nog bij de PLUS-supermarkt, maar als het aan de initiatiefnemers ligt binnenkort ook bij andere verkooppunten en horecagelegen. Om de introductie een officieel tintje te geven waren  donderdagavond zowel de Herpense prins carnaval Frans Jan van den Berg als de Herpense ‘burgemester' Stan de Kleijn present om de eerste stellingkast met de speciaalbieren op de juiste plaats in de supermarkt te zetten. 

Herpens cadeau

,,Mensen zijn vaak op zoek naar een speciaal Herpens product om cadeau te doen," weet Martijn van den Berg van de PLUS. Het bestuur van Stichting Herpen in Woord en Beeld maar ook de carnavalsstichting in Herpen zijn al langer op zoek naar extra inkomsten. Dus hebben we de koppen bij elkaar gestoken." ,,We hebben zelfs onder professionele begeleiding gebrainstormd om te bekijken hoe we nieuwe aansprekende activiteiten zouden kunnen ontplooien als Herpense verenigingen," vertelt de voorzitter van Herpen in Woord en Beeld, Wil Koopmans.

 ,,Om dat te realiseren zijn we financieel ondersteund door de Dorpsraad. De ontwikkeling en de presentatie van een echt Herps biertje is daar ook een resultaat van. Het bier wordt gebrouwen in de Muifelbrouwerij in Oss. Een deel van de opbrengst van elk verkocht biertje gaat naar onze verenigingen.” 

Als het aan Koopmans ligt komen er nog veel meer activiteiten die een impuls geven aan het verenigingsleven

  1. Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    Wagens met te hoge decibellen ontsieren de optocht in Megen

    MEGEN - Wie op zaterdagmiddag naar Megen rijdt voor de optocht, verwacht leuke loopgroepen . Keiendonk (Megen) heeft in de loop der jaren een naam opgebouwd voor zulke groepen. Die waren er ook wel. De groep onder auspiciën van Jan van de Oever zal zich gelukkig prijzen dat ze vooraan in de optocht hebben gelopen. Achter hen ontspon zich een lawine van geluid dat voor veel bezoekers de noodzaak gaf om hun vingers in de oren te doen.