De wagen van carnavalsvereniging Save Water, Drink Bier in Megen. Met aan de achterkant de muur van geluid, die volgens de politie net zoveel lawaai produceert als een opstijgende straaljager.
Volledig scherm
PREMIUM
De wagen van carnavalsvereniging Save Water, Drink Bier in Megen. Met aan de achterkant de muur van geluid, die volgens de politie net zoveel lawaai produceert als een opstijgende straaljager. © Jan Ploegmakers

Herriekar buldert als opstijgende straaljager, maar carnavalsclub zelf zegt: ‘Hij stond maar zacht’

HAREN/MEGEN - Hun skihut op wielen maakte volgens de politie net zoveel lawaai als een opstijgende straaljager,  maar zelf vinden de leden van carnavalsvereniging Save Water, Drink Bier uit Lithoijen het wel meevallen. ,,Die 135 decibel klopt niet, hij stond maar zacht”, zegt Marthijn van Disseldorp over de geluidsmeting van de politie.

Toeschouwers van de optochten in Haren, Megen en Loosbroek weten dat het zaterdag niet meeviel. Zelfs met oordoppen in was de herrie niet te houden. In Haren trilde een schilderij van de muur, waarbij een vrouw (licht)gewond raakte. Volgens de politie sneuvelden er ruiten en uit meerdere reacties blijkt dat huisdieren en kleine kinderen overstuur raakten door de luide muziek. De politie deelde boetes uit en waarschuwde later op Facebook dat ze dit soort wagens een volgende keer in beslag neemt.