Volledig scherm
Het nieuwe Oost-Brabants Kroegenboek © Gery Vos

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: derde kroegenboek van Ossenaar Gery Vos ziet het licht

OSS - Het vorige boek over kroegen in deze regio zou het laatste zijn van kroegbaas, deejay en schrijver Gery Vos uit Oss, zei hij in een interview met het Brabants Dagblad. 

Maar het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. Vos heeft na Het Osse Kroegenboek en Het Rondelum Osse Kroegenboek nu het ‘Oost-Brabants Kroegenboek’ gepubliceerd. Zijn derde werk dus, in een oplage van vijfhonderd stuks. ,,Aanleiding hiervoor is het succes van Het Osse Kroegenboek", aldus Gery Vos. ,,Vandaar dat ik het heb uitgebreid.”

Het nieuwe werk, met een keur aan foto's, omvat vijftig jaar cafégeschiedenis in deze regio. Van Empel tot Ravenstein, van Vorstenbosch tot Rosmalen. Cafés worden er kort en bondig per plaats in beschreven. Wie waren de eigenaren, is het nog open, wie of wat zaten er vroeger in? Die zaken passeren allemaal de revue.

Opvalt

Wat Vos opvalt is dat veel oorspronkelijke cafébedrijven tegenwoordig door het leven gaan als eetcafé of restaurant. ,,De gasten van nu willen naast een drankje ook een hapje en liefst avondvullend geëntertaind worden.” 

Het nieuwe boek, 160 pagina's dik, ligt in verschillende boekhandels te koop.