Volledig scherm
(vlnr) Kees van Venrooij, Willy Thijssen, Peter Dollevoet, Bart van Erp. © Thomas Segers/Van Assendelft

Het heeft Zijne Majesteit de Koning weer behaagd: vier onderscheidingen in Geffen

GEFFEN - Kees van Venrooij, Willy Tijssen, Peter Dollevoet en Bart van Erp. Vier mannen uit Geffen die sinds zaterdag in ieder geval twee dingen gemeen hebben: ze zijn lid van de vrijwillige brandweer en ze hebben een Koninklijke onderscheiding gekregen.

De Osse burgemeester Wobine Buijs reikte zaterdagavond in de brandweerkazerne in Geffen de onderscheidingen uit aan de mannen. Alle vier zijn ze benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De brandweermannen hebben jarenlang een waardevolle bijdrage geleverd aan de vrijwillige brandweer van de voormalige gemeente Maasdonk en na de gemeentelijke herindeling in 2015 aan de gemeente Oss.

Peter Dollevoet nam zaterdag afscheid als vrijwilliger. Kees van Venrooij, Willy Tijssen en Bart van Erp blijven vrijwilliger bij de brandweer. 

  1. Milco Abrahams springt naast WK-prijzen: ‘Foute sprong gaat toch in je hoofd zitten’
    PREMIUM

    Milco Abrahams springt naast WK-prij­zen: ‘Foute sprong gaat toch in je hoofd zitten’

    OSS - Het is zuur voor Milco Abrahams: hij moest zelf zijn deelname aan het WK trampolinespringen in Tokio bekostigen en het leverde niet eens het gewenste resultaat op. De 18-jarige Ossenaar had ingezet om op minimaal een halve finaleplek. De realiteit bleek weerbarstiger: op alle drie de onderdelen waar hij uitkwam, strandde hij in de kwalificaties. ,,Een foute sprong gaat toch in je hoofd zitten”