Hoe voorkomen we een derde botsing op het Osse spoor? Spoedoverleg over goederentrein in havengebied


videoOSS - Spoorbeheerder ProRail heeft een spoedoverleg bijeengeroepen over de kennelijke onheilsplek bij veevoederbedrijf Agrifirm in Oss. Voor de tweede keer binnen een maand botste hier woensdagavond een goederentrein op een (vracht-)auto. Donderdagmiddag al gaan betrokkenen met elkaar in gesprek.

,,We bekijken wat er precies misgegaan is en of daar misschien aanvullende veiligheidsmaatregelen nodig zijn’’, licht René Vegter van ProRail toe. Ook de Inspectie Leefomgeving en Transport praat mee. Dit agentschap ziet namens het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat toe op de veiligheid van het spoor en is een onderzoek gestart in Oss.

  1. Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’
    PREMIUM

    Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’

    BERGHEM - Hij had er geen rekening mee gehouden. Toch keerde Stef van den Berk met twee gouden medailles terug van het Open WK taekwondo. In het Schotse Wishaw kroonde de 15-jarige debutant uit Berghem zich tegen alle verwachtingen in in twee categorieën tot wereldkampioen. ,,Ik wilde gewoon zo goed mogelijk presteren. Dat is aardig gelukt”, zegt hij met een brede grijns op zijn gezicht.