Wobine Buijs
Volledig scherm
Wobine Buijs

Honderden Ossenaren steken zieke burgemeester Buijs een hart onder de riem

OSS - Het regent beterschapswensen voor de Osse burgemeester Wobine Buijs. Zij zit sinds begin deze week thuis met verschijnselen die aan het coronavirus doen denken. Alleen al op sociale media steken honderden mensen haar een hart onder de riem. 

De enorme aantallen vielen ook op het gemeentehuis op. Daar voeren ze in tijden van corona wel twee keer per dag een zogeheten omgevingsscan uit. Daarbij wordt in kaart gebracht wat er zoal in en over Oss wordt geschreven op nieuwssites en sociale media.

Dat doet Oss bijvoorbeeld om te kunnen zien welke vragen van ondernemers er leven. Maar donderdag waren het geen vragen, maar steunbetuigingen die eruit sprongen. ,,Via de mail, op Facebook, op Twitter", zegt Willem van den Elzen, woordvoerder van de burgemeester. ,,we hebben het echt over honderden berichten. En dan tellen we de post en telefoontjes nog niet eens mee. Hartverwarmend om te zien.”

‘Vreemd om viraal te gaan’

De burgemeester reageerde woensdagavond zelf al op alle steunbetuigingen via Twitter. ,,Soms voelt het wat vreemd om viraal te gaan", schreef ze toen. ,,Dank voor de aardige appjes en wensen.”

Buijs hoopt na het weekend alweer aan het werk te gaan, zij het vanuit huis. Tot dat moment noemt loco-burgemeester Frank den Brok haar taken tijdelijk over. 

  1. Trampolinespringer Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwongen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    Trampoline­sprin­ger Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwon­gen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    OSS - Het is een gek gezicht: op het plein tussen de Maasporthal en de sporthal van sportvereniging Flik Flak in Den Bosch springen trampolines in het oog. Zo'n vijf tot zes meter boven de trampolines maakt Ossenaar Milco Abrahams zijn salto's en schroeven in de buitenlucht. ,,Het is niet ideaal, maar ik ben al lang blij dat ik weer wat kan doen", zegt het 19-jarige talent, dat in december nog deelnam aan het WK in Tokio.