Volledig scherm
PREMIUM
De brand aan de Aengelbertlaan in Oss waarbij Danny van de Z. zijn telefoon verloor. © Gabor Heeres / Marcofotografie

Hoofdverdachte brandterreur Oss verloor telefoon op plaats delict

OSS - Een drietal mannen wordt door justitie verantwoordelijk gehouden voor een terreurcampagne in Oss, met vooral veel brandstichtingen. Danny van de Z., de hoofdverdachte, verloor tijdens een van de laatste brandstichtingen zijn mobiele telefoon. Dat was in september aan de Aengelbertlaan in Oss, waar twee honden bij een brand het leven lieten. 

2018 was voor Oss een jaar vol geweldplegingen, met vooral veel auto- en andere branden. Een flink deel van die delicten kan volgens het Openbaar Ministerie (OM) op conto worden geschreven van Danny van de Z. (21), Nicky P. (31) en Dumitru M. (28). Het drietal trok er met enige regelmaat in verschillende samenstellingen op uit om ‘een klusje’ op te knappen. 

  1. Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’
    PREMIUM

    Stef van den Berk (15) uit Berghem met twee gouden plakken terug van WK taekwondo: ‘Ik ben elke wedstrijd te keer gegaan’

    BERGHEM - Hij had er geen rekening mee gehouden. Toch keerde Stef van den Berk met twee gouden medailles terug van het Open WK taekwondo. In het Schotse Wishaw kroonde de 15-jarige debutant uit Berghem zich tegen alle verwachtingen in in twee categorieën tot wereldkampioen. ,,Ik wilde gewoon zo goed mogelijk presteren. Dat is aardig gelukt”, zegt hij met een brede grijns op zijn gezicht.