Volledig scherm
Horecabaas Hans Fleuren in de voormalige bioscoopzaal van zijn Oude Theater in Oss. © archieffoto Dolph Cantrijn

Horecaman Hans Fleuren uit Oss overleden

OSS - Horecaondernemer Hans Fleuren uit Oss is  zaterdag overleden. Fleuren runde samen met zijn vrouw Marion 't Oude Theater en restaurant D'n Toei aan de Spoorlaan. Fleuren is 69 jaar geworden. 

Fleuren is een horecaman in hart en nieren.  Na de ulo in Heesch werkte hij onder meer als leerling-kok bij het hotel in Heesch en bij restaurant en cateringbedrijf De Boer in Veghel. Vanaf zijn 18e levensjaar voer hij 3,5 jaar de wereld rond op de Holland Amerikalijn.  Begin jaren ‘70 werkte hij vijf jaar bij restaurant Den Uiver in Megen. 

Samen met zijn vrouw Marion begon Hans Fleuren in 1980 aan de Spoorlaan met hotel Wilhelmina.  In 1984 kon het horecapaar Fleuren achter hotel Wilhelmina de bioscoopzaal van ‘t Oude Theater erbij kopen toen die bioscoop naar de Lievekamplaan (het huidige Utopolis) verhuisde. Later kwam door ook restaurant D'n Toei bij. Hans bestierde als de chef-kok de keuken in het restaurant, terwijl zijn vrouw Marion de rest van het horecabedrijf runde. 

Bernadetteschool

Fleuren wordt getypeerd als een man die graag onder de mensen was en bij wie iedereen kon aankloppen. Hans Fleuren stond voor iedereen klaar. Zo was hij nauw betrokken bij de Bernadetteschool in Oss. De musicals van die school werden vele jaren in zijn Oude Theater  gehouden.

In 2006 werd Fleuren getroffen door een hersenbloeding. De laatste tijd ging het achteruit met de gezondheid van Fleuren.