Ingrid ten Broeke hangt een poster op om de hulpactie meer bekendheid te geven.
Volledig scherm
Ingrid ten Broeke hangt een poster op om de hulpactie meer bekendheid te geven. © Stichting Wij, Heesch

Hulpdiensten in Heesch voor wie deur niet uit kan

HEESCH - Boodschappen doen, een telefoongesprek voeren, een kaartje schrijven. Tientallen vrijwilligers willen er in Heesch mee aan de slag. Echter nog niet duidelijk is welke dorpsgenoten hulp gebruiken kunnen.

De kersverse stichting ‘Wij, Heesch’ wil nog deze week huis-aan-huis folders bezorgen om de splinternieuwe hulpdiensten onder de aandacht te brengen. Vice-voorzitter Ingrid ten Broeke: ,,Het probleem is dat onze doelgroep niet op Facebook zit en nu ook niet het dorp inloopt, waar onze folders inmiddels op de winkeldeuren hangen.’’

Het burgerinitiatief  'Wij, Heesch’ fungeert sinds eind vorige week als  coördinatiepunt voor vrijwilligerswerk dat te maken heeft met de huidige corona-crisis. Al tientallen mensen meldden zich sindsdien aan om te helpen. Bijvoorbeeld met boodschappen doen. Ook zit een team klaar om mensen te bellen die eenzaam zijn en behoefte hebben aan een gesprek.

Meldpunt 

Een Heesche fotografe stelde vijftig wenskaarten beschikbaar voor de hulpactie.
Volledig scherm
Een Heesche fotografe stelde vijftig wenskaarten beschikbaar voor de hulpactie. © Stichting Wij, Heesch

Ten Broecke: ,,Er is in korte tijd echt heel veel hulp aangeboden. Toch loopt het nog maar mondjesmaat omdat de hulpvragen nog op gang moeten komen.’’ Wij, Heesch heeft het telefoonnummer 06–2044 9691 ingezet als meldpunt voor hulpvragen.