Volledig scherm
PREMIUM
Vondsten bij inval in Berghem. Het strafrechtelijk onderzoek is nagenoeg afgerond. © fotopersburo Bert Jansen

Inval Berghem legt internationaal smokkelnetwerk bloot

BERGHEM -  ‘Horrorvracht’. ‘Schokkende recordvangst’. ‘Niet te geloven’. Douane en politie komen superlatieven tekort na hun inval bij groothandel TimmersGems in Berghem, nu alweer drie jaar geleden. Het nog altijd lopende onderzoek legt ondertussen een internationaal netwerk bloot van illegale handel in schedels, zaagviszagen, ivoor en koraal.

Het strafrechtelijk onderzoek naar illegale praktijken bij groothandel TimmersGems in Berghem is nagenoeg afgerond. De informatie gaat naar een officier van justitie die beslist of de eigenaar van het Brabantse bedrijf wordt vervolgd. Een eventuele rechtszaak dient op z’n vroegst begin volgend jaar. Dit alles meldt Valentine Hoen, woordvoerder van het Openbaar Ministerie. 

  1. Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraafplaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    Woede om van graf gestolen vogel op Osse begraaf­plaats: ‘Mensen hebben nergens meer respect voor’

    OSS - Ze zijn woedend, de nabestaanden van Marie Hilferink en Gradus Baum. Tot voor kort stonden er op het graf van het Osse echtpaar op Begraafplaats Eikenboomgaard twee beeldjes van een vogel. Afgelopen week bleek een van de twee vogels gestolen te zijn. De familie hoopt via social media het beeldje terug te krijgen. En het is bepaald niet de eerste vernieling op de begraafplaats in hartje Oss.