Volledig scherm
PREMIUM
Vondsten bij inval in Berghem. Het strafrechtelijk onderzoek is nagenoeg afgerond. © fotopersburo Bert Jansen

Inval Berghem legt internationaal smokkelnetwerk bloot

BERGHEM -  ‘Horrorvracht’. ‘Schokkende recordvangst’. ‘Niet te geloven’. Douane en politie komen superlatieven tekort na hun inval bij groothandel TimmersGems in Berghem, nu alweer drie jaar geleden. Het nog altijd lopende onderzoek legt ondertussen een internationaal netwerk bloot van illegale handel in schedels, zaagviszagen, ivoor en koraal.

Het strafrechtelijk onderzoek naar illegale praktijken bij groothandel TimmersGems in Berghem is nagenoeg afgerond. De informatie gaat naar een officier van justitie die beslist of de eigenaar van het Brabantse bedrijf wordt vervolgd. Een eventuele rechtszaak dient op z’n vroegst begin volgend jaar. Dit alles meldt Valentine Hoen, woordvoerder van het Openbaar Ministerie. 

  1. Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen
    Stille getuige

    Het Osse landschap is nog niet ‘verrommeld’ met dozen

    OSS - Oss heeft de boot weer eens gemist. Er zijn onlangs zes Brabantse gemeenten genoemd met een door XXL-distributiedozen verrommeld landschap en Oss was er niet bij. En dat terwijl het zo zijn best heeft gedaan om op de meest historische plek van de gemeente, bovenop op het Vorstengraf, een dozenparadijs van heb ik u daar in te richten. Maar die voorname Ossenaar uit de IJzertijd heeft daar in het welstandsvrije gebied gelukkig nog wel een monumentje dat herinnert aan zijn laatste rustplaats.