‘Ja’ zeiden Jo en Nelly 60 jaar geleden tegen elkaar

Diamanten paarOSS - Het is woensdag rond een uur of elf in de ochtend. Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans belt aan bij Jo en Nelly van Oss-Spruijt. Ze komt met een reden: het echtpaar waarbij ze op bezoek gaat, heeft een diamanten mijlpaal bereikt. 

Volledig scherm
Nelly en Jo Spruijt uit Oss © Van Assendelft Fotografie

Op 23 januari 1960 stonden ze samen voor het altaar. 'Ja' was het belangrijke woord dat op die dag, donderdag precies zestig jaar geleden, over hun lippen rolde.
Jo komt op 25 augustus 1937 ter wereld in Oss. Nelly is geboren op 20 oktober 1940 en komt uit Middelburg. Ondanks dat hun geboorteplaatsen zo'n 170 kilometer van elkaar verwijderd zijn, bepaalt het lot toch dat ze elkaar bij danszaal Tiny Jansen ontmoeten. En ondanks dat het voor Nelly geen liefde op het eerste gezicht was - voor Jo was het dat wel - vallen de twee uiteindelijk als een blok voor elkaar. 

Ze krijgen verkering, trouwen en zetten drie kinderen op de wereld. Later krijgen ze er nog acht kleinkinderen en vier achterkleinkinderen bij.
Nelly heeft als interieurverzorgster gewerkt. Jo was eerst bakker en maakte later een carrièreswitch naar wegmarkeerder. 

  1. Prins Harold scoort met dubbelzinnige meezinger ‘Oeps, wat is-ie groot’
    PREMIUM
    Cultuur in de regio

    Prins Harold scoort met dubbelzin­ni­ge meezinger ‘Oeps, wat is-ie groot’

    LITHOIJEN/OSS - Dat verwacht je toch niet... Dat jouw dubbelzinnige meezinger, die amper de digitale snelweg van Spotify en YouTube opgeknald is, leidt tot een wel heel grappig bloemenverzoek. Of je de klant in kwestie kunt helpen aan een veelkleurig ‘Oeps, wat is-ie groot’-boeket? De man had het carnavalsnummer met die titel van prins Harold d’n Twidde gehoord, kon het meteen meeblèren en bedacht spontaan dat hij zo’n speciale ruiker voor z’n lief wilde.