Bakker Jan de Groot bij een vacuüm gekoeld bakproces bij Verhoeven.
Volledig scherm
PREMIUM
Bakker Jan de Groot bij een vacuüm gekoeld bakproces bij Verhoeven. © Jeroen Appels/Van Assendelft

Jan de Groot reist wereld over voor Osse bakovens: 'Vacuüm koelen van brood en banket heeft de toekomst’

OSS - Bij 'Machinefabriek Verhoeven' denkt de gemiddelde passant niet aan het bakkerijwezen. Toch 'doet' het Osse bedrijf in brood en banket. Met het wereldwijd afzetten van industriële installaties voor onder meer vacuüm koelen.

  1. ‘Heus niet álle buitenlanders zijn slecht’
    PREMIUM
    Column

    ‘Heus niet álle buitenlan­ders zijn slecht’

    Weet u hoe vaak ik de afgelopen week heb gehoord, ‘dat heus niet álle buitenlanders slecht zijn’? Vergoelijkend werd het uitgesproken, de sprekers van deze woorden vond zichzelf heel ruimdenkend, gunden die buitenlanders een disclaimer: hun huidskleur of paspoort betekende niet per definitie dat ze slecht waren, er was ook een kans dat het wel meeviel met ze. Ik schreef over de onderwerpen die erbij hoorden, ik schreef de andere woorden die ze zeiden wél op, maar deze niet. Té gênant.