Volledig scherm
Tussen de sfeervolle aankleding spelen enkele kinderen mee met de band.

Jubileum AktiePop gevierd met gouden editie: 'Dat het zo groot is geworden is wel heel bijzonder’

LITHOIJEN - AktiePop is inmiddels vaste prik geworden voor Lithoijenaren. AktieFix, de stichting achter het populaire festival, vierde afgelopen zaterdag het 50-jarige bestaan met een gouden editie van het festival en een reünie.

Grote gouden borden met vijftig erop, gouden slingers en vrijwilligers van de stichting met een gouden vlinderstrik. Het Prelaat van Den Bergplein in Lithoijen stond afgelopen weekend in het teken van het jubileum van AktiePop en AktieFix, de stichting die ieder jaar het festival organiseert om geld in te zamelen voor logeerweekenden voor kinderen met een beperking. 

Rond een knisperend haardvuur werden er vooraf aan de gouden editie van het festival herinneringen opgehaald tijdens de reünie. Oud-vrijwilliger Piet van Dongen (72) hielp vijftig jaar geleden mee tijdens de logeerweekenden. ,,De logeerweekenden zetten we toen op in scholen en we gingen met de kinderen wel eens naar de disco. Dat het zo groot is geworden met een festival is wel heel bijzonder", glimlacht hij.

Festival

Secretaris van AktieFix Linda van Kilsdonk (37) heeft het festival en de stichting de afgelopen jaren zien groeien. ,,Vroeger werden er rommelmarkten georganiseerd om geld in te zamelen, maar tien jaar geleden is dat omgebogen naar popfestival AktiePop. Dat nu is uitgegroeid tot een feest dat meer dan 600 bezoekers per avond trekt. Geweldig om te zien dat zoveel mensen zich in willen zetten voor de kinderen, dat is echt de kracht achter het festival. Jongeren noemen het wel een gekscherend 'zuipen voor het goede doel', maar ieder ticket, ieder drankje en hapje zorgt ervoor dat wij kinderen een mooi logeerweekend kunnen geven."