'Even' naar Nederland vliegen zit er voor Kai en zijn ouders niet in.
Volledig scherm
PREMIUM
'Even' naar Nederland vliegen zit er voor Kai en zijn ouders niet in. © EPA

Kai (25) uit Berghem zit plotsklaps vast in Nieuw-Zeeland: ‘De shutdown gaat morgen in’

AUCKLAND - Voor een onderzoeksstage reisde Kai Dollevoet begin dit jaar af naar Nieuw-Zeeland. Nadat hij met vrienden een rondreis door het land maakte, vervolgde hij zijn pad naar Auckland. Inmiddels heeft premier Jacinda Ardern maatregelen genomen: Nieuw-Zeeland gaat woensdag na middernacht (lokale tijd) op slot. 

De 25-jarige Dollevoet zit daar. Vast in een hotel. Alle scholen, restaurants, cafés en niet-essentiële winkels gaan dicht. Het zijn maatregelen die zeker vier weken van kracht blijven. ,,Ze noemen het hier een shutdown. Het nieuws werd maandag bekend gemaakt. Ik hoopte nog weg te kunnen, maar mijn vlucht is geannuleerd.”

  1. Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoelkast

    Bij online muziekcafé ‘Ons Mam’ komt het drankje uit de thuiskoel­kast

    OSS - Kledingvoorschriften zijn er niet, het favoriete drankje komt uit de thuiskoelkast, de barkruk is virtueel en de livemuziek is gratis te beluisteren. Enige beperking in onlinecafé Ons Mam dat vanavond officieel de digitale deuren opent, is dat er slechts honderd kroeglopers ín het café terecht kunnen. Voor de rest is er een livestream op Facebook waar ook precies staat hoe geïnteresseerden zich via de gratis Zoom-app kunnen aanmelden.