Volledig scherm
KBO-leden in Haren op de fiets. © Jan Ploegmakers

KBO Haren viert zestigjarige bestaan; ‘We hopen op nieuwe leden’

HAREN - Het bestuur van de Katholieke Bond van Ouderen (KBO) uit Haren heeft op verzoek van de leden een bescheiden feestje georganiseerd bij het 60-jarig bestaan. Woensdag 18 september is er eerst om 14.00 uur een H. Mis in de St. Lambertuskerk. Vervolgens is het tijd voor een gezellige borrel in gemeenschapshuis De Haar met een optreden van ’t Kumt Vaneiges uit Berlicum. Het feest wordt afgesloten met een feestelijk diner.

De ouderenclub heeft ruim 60 leden. ,,We weten dat het er meer zouden kunnen zijn”, vertelt voorzitter Gerrit de Vaan. Vorig jaar heeft het bestuur een brief gestuurd aan mensen die gezien hun leeftijd lid konden worden. ,,We hebben geen enkele reactie terug gekregen”, merkt de voorzitter enigszins teleurgesteld op.

De activiteiten zijn meestal op de woensdagmiddag. In De Haar kan men kaarten en biljarten. De bingo-middagen kunnen rekenen op een grote belangstelling. Een keer in de maand kunnen de leden aanschuiven bij een maaltijd van de Kookclub De Haar.

,,We staan open voor suggesties voor andersoortige activiteiten”, vertelt de voorzitter De Vaan. Hij wil de aandacht vestigen op het koor en de fietsclub die elke maandag bij goed weer om klokslag half 10 vertrekt van het Kerkplein. Met de KBO Macharen wordt vaak samengewerkt. Het jaarlijkse reisje is daar een voorbeeld van. Volgend jaar gaan de beide KBO’s naar Den Haag op uitnodiging van Kamerlid René Peters uit Oss. Met zusterverenigingen uit Megen en Macharen vindt twee keer per jaar overleg plaats. Doel van deze vergaderingen: kijken wat ze samen kunnen doen. Tijdens de festiviteiten aanstaande woensdag worden vijf leden gehuldigd die al meer dan 25 jaar lid van de KBO Haren zijn.