De kermis in Ravenstein in betere tijden.
Volledig scherm
De kermis in Ravenstein in betere tijden. © Peter van Huijkelom

Kermis Ravenstein lijkt al in 2020 terug te keren, met of zonder Songfestival

RAVENSTEIN - Het ziet ernaar uit dat Ravenstein het slechts één jaar zonder kermis hoeft te stellen. De stichting die het dorpsfeest in het stadje wil reanimeren, heeft na gesprekken met de gemeente en dorpsraad alle vertrouwen in de goede afloop. 

Dit hemelvaartsweekend blijft De Bleek in Ravenstein voor het eerst in tijden leeg. Na een jarenlange zwanenzang is geen enkele kermisexploitant bereid gevonden om naar de kermis te komen. In Megen, Haren en Macharen kunnen ze er over meepraten. 

Maar in Ravenstein gaan ze niet bij de pakken neerzetten. Een groep inwoners pakt zelf de handschoen op om de kermis nieuw leven in te blazen. De gloednieuwe stichting heeft inmiddels een bestuur en werkgroepen gevormd. Bij de gemeente en dorpsraad worden financiële middelen losgepeuterd. ,,Het gaat de goede kant op", zegt initiatiefnemer Kevin de Louw. ,,We willen nog wat voorzichtig zijn, maar met de gedane toezeggingen moet het goed komen.”

De stichting ziet dat horeca in andere plaatsen dé sleutel is tot een succesvolle kermis. Daarom wil het een feesttent voor een slordige 250 gasten plaatsen op de Bleek. Op een groot terras aan de gracht kunnen (groot)ouders een drankje nemen terwijl kinderen zich vermaken op de kermis. De Louw hoopt op een vergelijkbaar aantal attracties als tijdens de laatste editie. 

Songfestival

Keivin de Louw (r) op De Bleek in Ravenstein.
Volledig scherm
Keivin de Louw (r) op De Bleek in Ravenstein. © Roy van der Lee/BD

Om de reanimatie van de kermis op de kaart te zetten, speelt de stichting slim in op de winst van Duncan Laurence. In een persbericht met een vette knipoog geeft de stichting aan graag het Songfestival van 2020 te willen organiseren. Beoogde locatie: de feesttent op de kermis. ,,Een aantal avonden is al ingevuld met een gevarieerd programma, maar de zaterdagavond nog niet", staat er. ,,De oplossing lijkt nabij wanneer Ravenstein het Songfestival mag organiseren. Zelfs wanneer dat onverwachts niet mag, hopen wij op jullie aanwezigheid en gezelligheid.”