Kermismedewerker gewond in Oss na val van zes meter hoogte

update + videoOSS - Aan het Eikenboomgaardplein in Oss is een kermismedewerker woensdagochtend rond 11.00 uur gewond geraakt na een val van zes meter hoogte. De man was bezig met de opbouw van attractie Flipper. Hij is naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens getuigen zou de man geen valbeveiliging hebben gebruikt. 

Over de aard van de verwondingen van het slachtoffer is niets bekend. Hij was wel aanspreekbaar, zo meldt een politiewoordvoerder. Een van de kermismedewerkers bevestigde dat: ,,Hij heeft al gebeld vanuit het ziekenhuis, het valt allemaal mee.”

Na het ongeval werd de werkplek afgezet met lint. De attractie werd verder opgebouwd, de kermismedewerkers zetten daarbij een helm op.

Volledig scherm
Na het ongeval was te zien dat kermisopbouwers een helm opzetten. © Paul Driessen
Volledig scherm
Eikenboomgaardplein Oss © Gabor Heeres
Volledig scherm
Na het ongeval op de Osse kermis werd de attractie verder opgebouwd. © Paul Driessen

Inspectie

De Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), die meteen gewaarschuwd moet worden als sprake is van een arbeidsongeval, kon nog geen mededelingen doen over het ongeval. Wat er precies is gebeurd ‘zal moeten blijken uit ons onderzoek’, zo laat een woordvoerder woensdagmiddag weten.

Flipper

De Flipper is een draaiende schijf die schuin omhoog gaat met daarop gondels die rondom hun as draaien. De totale hoogte van de attractie bedraagt 18 meter, de maximale snelheid is 70 kilometer per uur.

Volledig scherm
Eikenboomgaardplein Oss © Gabor Heeres
Volledig scherm
Eikenboomgaardplein Oss © Gabor Heeres
Volledig scherm
Eikenboomgaardplein Oss © Gabor Heeres
Volledig scherm
Getuigen meldden na het ongeval dat het slachtoffer geen valbeveiliging droeg. Zijn collega's dragen die wel (zie foto). © Gabor Heeres
 1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 2. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.
 3. Heerlijk kermisavondje in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’
  PREMIUM

  Heerlijk kermis­avond­je in Oss eindigt met gebroken kaak: ‘Total loss geslagen door onbekende malloot’

  DEN BOSCH/OSS - Het filmpje duurt maar een minuut. Het maakt de beelden niet minder heftig. Een man staat rustig te plassen bij een urinoir als een vrouw de beschuldigende vinger naar hem wijst. Voor hij doorheeft wat er loos is, vliegt een kleine maar gespierde man hem aan. Al bij de eerste vuistslag in zijn gezicht gaat hij neer. Het belet de aanvaller niet om bovenop hem te duiken en nog een serie stoten uit te delen.