De foto's van Niels Janssen die de familie deelt op Facebook.
Volledig scherm
De foto's van Niels Janssen die de familie deelt op Facebook. © Nanda Janssen

Kinderrechter verwijst zware mishandeling Schaijk door naar meervoudige kamer

DEN BOSCH/SCHAIJK - Een strafzaak tegen een 16-jarige Schaijkenaar die verdacht wordt van de zware mishandeling van Niels Janssen uit Zeeland wordt niet afgedaan door de kinderrechter. Het proces zou eigenlijk deze woensdag plaatsvinden, maar wordt nu doorverwezen naar de meervoudige kamer van de rechtbank Oost-Brabant. 

De kinderrechter vindt de zaak te complex om zelf af te handelen, zo wordt aangegeven. Wanneer de strafzaak nu wordt hervat is niet duidelijk. In ieder geval zal de zaak ook bij de meervoudige kamer achter gesloten deuren worden besproken, omdat het een minderjarige verdachte betreft. 

Niels Janssen werd eind december zwaar toegetakeld na afloop van het festival Duifhelse Plak aan de Duifhuisstraat in Schaijk. De 29-jarige Zeelander zou een ruzie op het parkeerterrein hebben willen sussen en werd daarna zelf slachtoffer van grof geweld. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat hij een schedelbasisfractuur, verbrijzelde neus, gebroken oogkassen en een gebroken kaak had. Zijn familie sprak van zinloos geweld en riep getuigen op om zich te melden. 

Bijna een maand later werd een 16-jarige Schaijkenaar aangehouden als verdachte. Op sociale media circuleerde toen al lang een filmpje waarin de jongen trots zijn geschaafde knokkels toonde en suggereerde dat hij deze bij een vechtpartij had opgelopen.