Het clubhuis van Achilles.
Volledig scherm
Het clubhuis van Achilles. © Maarten van de Rakt

‘Klap’ op mooi plan voor nieuwbouw Sport en Spel Reek

REEK - De kogel is door de kerk. Het college van B en W van Landerd zegt ja tegen de nieuwbouw van Sport en Spel Reek. Het wil de knip trekken en 3,4 miljoen op tafel leggen.

De gemeenteraad kan op 12 december een ferme klap geven op het voorstel van B en W. Maar op stel en sprong kan dan nog niet worden gebouwd. Eerst moeten de procedures voor het bestemmingsplan en de bouw nog opgestart. Maar als het een beetje meezit, kan de schop eind 2020 de grond in, zo verwacht wethouder Moritz Böhmer. 

Wethouder Moritz Böhmer is in zijn nopjes.
Volledig scherm
Wethouder Moritz Böhmer is in zijn nopjes. © Landerdfotografie

Hij is erg in zijn nopjes. ,,Met dit plan kunnen we de leefbaarheid versterken door meer verenigingen op één centrale plek onder te brengen.” De nieuwbouw ‘landt’ op de plek van het Achilles-sportpark aan de Monseigneur Suijsstraat. 

Het toekomstige Sport en Spel Reek, zoals het project is gedoopt, is een multifunctionele sportaccommodatie waar in ieder geval voetbalvereniging Achilles Reek, Tennisvereniging Reek en Jong Nederland gebruik van gaan maken. Van deze clubs kwam in najaar 2016 ook het initiatief voor een gezamenlijke huisvesting. De bestaande accommodaties zijn nogal verouderd.

Het plan behelst een gezamenlijk hoofdgebouw met horeca, een moderne sportzaal, vergaderruimtes en kleedkamers. Bij de voetbalvelden worden tennisbanen aangelegd en een sport- en speelveld. Daarvoor gaat de gemeente een lap landbouwgrond aankopen. Een voorlopig koopcontract is opgesteld. 

Quote

Woningbouw wordt mogelijk op de plek van de tennisvere­ni­ging en Jong Nederland. Dat biedt perspec­tief

Moritz Böhmer, wethouder Landerd

De oude accommodaties van de tennisvereniging en Jong Nederland aan De Scheenen gaan op termijn tegen de vlakte. ,,Daardoor is woningbouw op die plek mogelijk. Dat biedt perspectief voor Reek. Daarmee willen we meteen aan de slag gaan.” 

Wethouder Böhmer schetst dat in de ontwikkeling van het plan de Reekse verenigingen en de gemeente Landerd nauw hebben samengewerkt. Vooruitlopend op het raadsbesluit gaan de verenigingen aan de slag met het zetten van vervolgstappen. De gemeente levert daarbij ondersteuning. 

Beweegbox?

Zo moet een nieuwe beheerorganisatie worden opgetuigd. Deze krijgt de verantwoordelijkheid over de bouw en vervolgens over het beheer en exploitatie.

Eén element licht Böhmer nog graag uit het plan. ,,De nieuwe sportzaal wordt een zogeheten beweegbox.  Het gaat daarbij onder meer om visuele effecten, met bijvoorbeeld kegels op de muur geprojecteerd. Als je een bal ertegenaan gooit, zie je ze omvallen. Dat komt de sportbeleving ten goede. Google maar eens.”