Kleine kermismomentjes, daar draait alles om

De Osse kermis is er niet alleen een van de grote attracties en  de volle terrassen, maar vooral ook van de vele mooie 'kleine momentjes’.  Op uitnodiging van het Brabants Dagblad trok fotograaf Fien Kraanen de Osse kermis over om juist die momentjes' vast te leggen.

Volledig scherm
© Fien Kraanen

Die toiletdames, druk klazienerend voor hun geparkeerde nering waar kermisklanten hun plasje dan wel poepje voor een habbekrats kunnen achterlaten, ja, zo'n tafereeltje is nou net wat ze 'kleine momentjes' noemt. En die legt straatfotografe Fien Kraanen (53) het allerliefst in een onbewaakt ogenblik vast.

Waar ze op de Bossche kermis ooit het 'absurdistisch aandoende touwtje trekken' voor de eeuwigheid knipte, raakt de geboren Osse deze avond in de ban van kikkertjes in het water, van zomaar een kassajuf en ontmoet ze haar oud-schoolmeester Henk van Schijndel. ,,Hoe bijzonder!"

  1. Toeristenbelasting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbelasting.
    PREMIUM
    Column

    Toeristen­be­las­ting? Voor een kat betaal je toch ook geen hondenbe­las­ting.

    OSS - Wie had dat gedacht, dat de regionale arbeidsmigrantendiscussie aangezwengeld wordt door een slimme ondernemer die op zijn centen let? Chaletparkeigenaar Bob Vink heeft natuurlijk groot gelijk dat hij geen toeristenbelasting wil betalen voor huurders die geen toeristen zijn. Als ik een kat had, zou ik geen hondenbelasting willen betalen en als mijn vuilnisbak nauwelijks nog geleegd wordt, wil ik minder afvalstoffenheffing betalen. In ieder geval niet méér.