Volledig scherm
PREMIUM
Met de wisentstier valt niet te sollen. Bron Rene van der Lee

Klinkt goed, die ronkende taal van de Raadhuislaan

ColumnEr kwam ronkende taal van de Raadhuislaan deze week. Landerd en Uden waren oncollegiaal. Oss ging níet opdraaien voor de windmolennoodzaak voor de hele regio. Wég met de gemeente Maashorst, en híer met Schaijk. En wég met die negen reuzen van 240 meter op Strijbeemden, we zetten een paar kleintjes neer in de polder, ver weg van alles en iedereen. De regio, van de regionale energie strategie, zoekt het maar lekker uit. Osse wind voor de Ossenaren. En ohja, dat fietspad naar Lith gaat er ook gewoon komen. Fantastisch!

Ik had vroeger verkering in Lith en heb heel wat kilometers gemaakt daar op die Kennedybaan. Het is een bar stuk, zelfs voor jonge verliefde pubers. Saai, recht en winderig. Ze zouden er niet alleen een breder fietspad van moeten maken, maar ook een automatisch fietspad. Zoals die rolbanden op Schiphol. Aan de andere kant, een beetje tegenwind kan ook geen kwaad. In het leven heb je nou eenmaal niet altijd wind mee. Laten we het zoeven maar aan kwieke senioren op elektrische fietsen overlaten. Die zouden zich bovendien te pletter racen, als ze op hun onverantwoord snelle e-bikes ook nog eens over een rollende weg zouden moeten.

 1. 
Staking bij Bergoss was ‘eerste klapper’ voor SP
  Stille getuigen

  Staking bij Bergoss was ‘eerste klapper’ voor SP

  OSS - Nederland heeft een 'rijke’ geschiedenis aan stakingen, zo bewijst het onlangs verschenen ‘Groot Stakersboek’. Ze waren er voor meer loon, betere werkomstandigheden, kortere werkduur, minder werkdruk en veel andere als onrechtvaardig beschouwde omstandigheden van de werkende mens. Geen sector of beroepsgroep blijkt ontkomen te zijn aan 'de stakingsbacil', zoals De Stad Oss het in 1922 noemde. Zelfs de bakkers in Oss en omgeving zijn ooit gaan staken.
 2. De gevaren van een uitzwenkende ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt
  PREMIUM

  De gevaren van een uitzwenken­de ploeg: Osse scholieren worden met neus op de feiten gedrukt

  OSS - Fietsers en landbouwvoertuigen vormen een gevaarlijke combinatie op de smalle polderwegen in Oss en omgeving. Elk jaar vallen er in Nederland een aantal doden en gewonden als gevolg van een ongeval met landbouwvoertuigen. In Oss en Bernheze willen ze daar een einde aan maken door scholieren, maar ook oudere mensen te laten ervaren hoe je als fietser moet omgaan met die enorme voertuigen.