Volledig scherm
Met een pallet begon de brandstichting in het Jan Cunenpark. © Maarten van de Rakt

Korte brand dupeert festijnen in Jan Cunenpark

OSS - Onverlaten hebben maandagnacht brand gesticht in een partytent die gebruikt werd door de evenementen Pruuven en het Festival van het Levenslied in het Jan Cunenpark te Oss. Twee mansgrote koelkasten en een diepvrieskist liepen schade op. 

Om deze ellende te kunnen veroorzaken sneden de daders flinke gaten door het tentdoek om binnen te komen. Ze staken een houten pallet in brand. Het vuur doofde vanzelf, omdat de tent van brandwerend materiaal is vervaardigd. Wel gingen twee opgevouwen partytenten in vlammen op. De beschadigde spullen zijn eigendom van verhuurbedrijven. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.

Het Festival van het Levenslied beleefde zondag de negende editie. Het bourgondische Pruuven vond vrijdag plaats.

  1. Politie maakt profiel van dader autobranden Oss: ‘Brandstichter komt uit Oss of directe omgeving’

    Politie maakt profiel van dader autobran­den Oss: ‘Brand­stich­ter komt uit Oss of directe omgeving’

    OSS - Aan de hand van de locaties van de reeks autobranden in Oss en andere gegevens heeft de politie een profiel van de dader opgesteld. “We houden er rekening mee dat de dader uit Oss of de directe omgeving komt”, laat een politiewoordvoerster woensdag weten. De recherche gaat ervan uit dat de meeste autobranden zijn aangestoken, hoewel dat niet bij iedere brand kon worden vastgesteld.