Laatste arrestanten Operatie Alfa moeten langer vast blijven
Operatie AlfaDe mannen van 24, 53 en 75 uit Oss en Berghem die dinsdag werden opgepakt onder de vlag Operatie Alfa, moeten langer blijven zitten. Het Openbaar Ministerie wil ze nog veertien dagen langer houden, en de rechter-commissaris van de rechtbank in Den Bosch was het daar vrijdagmiddag mee eens.
Delen per e-mail
De mannen zijn geen familie van Martien R, die de leiding zou hebben over de criminele organisatie waar de politie en het openbaar ministerie onderzoek naar doen. De politie noemde de laatste drie arrestanten ‘vertrouwde handlangers’ en verdenkt hen van deelname aan een criminele organisatie. Volgens de rechter-commissaris waren er genoeg redenen en bewijzen om de drie langer vast te houden. Ze moeten nu in ieder geval nog 14 dagen blijven zitten, daarna worden ze voorgeleid bij de raadkamer, die kan dan beslissen de verdachten nog 90 dagen vast te houden, of ze voorlopig vrij te laten, al dan niet onder voorwaarden. De 24-jarige man wordt verdacht van witwassen, de 53-jarige man van betrokkenheid bij de invoer van 315 kilo cocaine. Deze twee mannen kwamen uit Oss. Waarvan de 75-jarige man uit Berghem wordt verdacht is niet bekend.
Met de arrestatie van dit drietal vertrouwelingen van de organisatie van R komt het totaal op 15 arrestaties in Operatie Alfa, zeven daarvan zijn familieleden. Er wordt nog naarstig gezocht naar één verdachte.Volgende maand is de eerste proforma-zitting. Dan zal ook duidelijk worden wat de exacte aanklachten tegen de club van R zijn.
Meer lezen over Operatie Alfa en het grote politieonderzoek naar de familie R.?
• De eerste actie van Operatie Alfa, de naam van het grote politieonderzoek naar Martien R. en zijn familie, was op woensdag 13 november. Toen viel de politie met honderd man binnen op een woonwagenkamp in Oss. Daarbij werden Martien R., zijn zoon Anton en broer Toon opgepakt.
• Martien R. wordt gezien als de ongekroonde onderkoning van de Osse onderwereld. Hij en zijn familie zouden de hoofdrol kunnen spelen in een Netflix-serie. Wie zijn zij?
• Bij het dagenlange onderzoek op het kamp in Oss heeft de politie een flinke vangst gedaan. Er lagen kalasjnikovs, vuurwapens, een explosief en drugs. Een week later in Lith werden handgranaten gevonden. We zetten alle vondsten op een rij.
• Er zijn sinds de eerste inval in het woonwagenkamp in Oss waren er de eerste weken bijna dagelijks ontwikkelingen in operatie Alfa. Er werden kalasjnikovs, explosieven en drugs gevonden en kopstukken werden opgepakt. De laatste tijd was het weer wat rustiger. Hier zetten we de gebeurtenissen achter elkaar.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Video Geen straf maar behandeling voor man die Rik van de Rakt doodstak op straat
DEN BOSCH - Geen gevangenisstraf maar gedwongen opname in een tbs-kliniek. Ayoub A. was volledig ontoerekeningsvatbaar toen hij vorig jaar de 18-jarige Rik van de Rakt doodstak op een fietspad langs de Julianasingel in Oss. Dat vonnis sprak de rechtbank Oost-Brabant vrijdag uit. -
PREMIUM
Reconstructie: een kleine minuut met Ayoub A. werd Rik (18) fataal
OSS/HEESCH - Vandaag eindigt de rechtszaak tegen Ayoub A., de man die Rik van de Rakt (18) doodstak. Ze woonden vlakbij elkaar in Heesch en stapten die rampdag allebei rond half acht op de fiets naar Oss. -
PREMIUM
Jo van Toor neemt afscheid van zijn geliefde Batenburgse haven: ‘Iedereen wil hier liggen’
BATENBURG/OSS - Zeven dagen in de week was hij in de haven van Batenburg te vinden. Liggelden innen, passanten inboeken, steigeronderhoud en niet te vergeten: vraagbaak voor de toeristen. Twaalf jaar lang was Jo van Toor havenmeester. Nu vindt hij het ‘genoeg’ geweest. Hij stopt. -
Nieuw bestuur De Pas haalt twee vrouwen binnen en loost een man
HEESCH - Ook twee vrouwen zijn toegetreden tot het nieuwe bestuur dat dorpshuis De Pas in Heesch moet reanimeren. Dit maakt het stichtingsbestuur donderdag bekend. In hetzelfde bericht staat dat afscheid genomen is van één van de vijf mannen die eind december naar voren stapten om De Pas te redden. -
PREMIUM
Column Slopen gaat stukje voor stukje, net zoals vrijheid beetje bij beetje verdwijnt
Het was best een mooi pand. Gebouwd in 1954, een beetje simpel, maar mooi in zijn eenvoud, en degelijk. Op een groot perceel ook nog. Maar het gaat tegen de vlakte. Volgens een oude foto van de heemkundevereniging van mijn dorp stond op die plek tot een verschrikkelijke brand in 1953 een boerderij. Betsy Megens redde er nog een meisje uit de vlammen.
-
Burgemeester Buijs beveelt BOA's en politie in Oss direct boetes uit te delen bij overtreding coronaregels
OSS - De Osse burgemeester Wobine Buijs heeft BOA's en de politie opgedragen direct een boete uit te delen bij overtreding van de coronaregels. De tijd van waarschuwen is daarmee voorbij. Dat schrijft Buijs vrijdag in een open brief aan de inwoners van de gemeente. -
PREMIUM
Den Brok vindt plannen Herpinia en VIP te luxe: ‘Soms ook even de vervelende wethouder zijn’
HERPEN - Herpinia en VIP willen graag samen, maar dan moet er wel het een en ander versleuteld worden aan sportpark De Wilgendaal. Maar de plannen die ze hebben zijn wel érg luxueus, vindt wethouder Frank den Brok. -
PREMIUM
In Herinnering Leo van Mun was een halve eeuw lang het kloppende hart van DAW
Geen enkele aankondiging, geen publiciteit, geen uitnodiging, en toch stonden er in december zo’n 250 man bij DAW in een erehaag voor Leo van Mun, die in een kist het terrein op gereden werd. Tekenend voor wat hij voor de Schaijkse voetbalclub betekend heeft.