Op de nieuwe activiteitenkalender staan ook optredens van circusartiest Jofri in Zeeland. Hier speelt hij in Oss.
Volledig scherm
Op de nieuwe activiteitenkalender staan ook optredens van circusartiest Jofri in Zeeland. Hier speelt hij in Oss. © Jofri

Landerd lanceert de 'We doen het maar zo kalender’

LANDERD - Met het oog op de coronacrisis heeft zorgcoöperatie Zeeland een kalender in het leven geroepen. Daar kan iedereen initiatieven aanmelden zonder elkaar in de wielen te rijden.  

,,Het is fijn te ervaren hoeveel alternatieve activiteiten er georganiseerd worden voor onze inwoners die het deze tijd zwaar hebben. Wij willen die activiteiten op één plaats bundelen, zodat inwoners op de hoogte zijn van waar en wanneer er iets georganiseerd wordt. Daarom hebben we een activiteitenkalender gemaakt die wekelijks verschijnt’', meldt Helma Vermeer.

Het overzicht dat de ‘We doen het maar zo kalender‘ is gedoopt is wekelijks te vinden op de gemeentepagina en de website van de Arena.  Aanmelden kan via initiatieflanderd@gmail.com of 06 - 50818714. ,,Zo kunnen we voorkomen dat er op één dag veel activiteiten zijn en er op andere dagen niets te doen is. 

Met het oog op Pasen zijn Zeelanders bijvoorbeeld uitgenodigd een creatieve groet voor de medeburger te maken op ansichtformaat. Landerd TV is bezig met ‘Liefs uit Landerd’. Inwoners kunnen persoonlijke videoboodschappen insturen van dertig seconden om iemand een hart onder de riem te steken. Buurtschappen zijn gevraagd mee te helpen iemand een zonnig moment te bezorgen door tips te geven.

Vrijdag is er de Paasactie van Zorgcoöperatie Reek. Mantelzorgers, bezoekers van de Babbelaer en de leden van zorgcoöperatie krijgen een aardigheidje: een kleurplaat, gemaakt door basisscholieren, met een zakje paaseitjes.

Op zaterdag 11 april gaat circusartiest Jofri  met zijn draaiorgel optreden in Zeeland voor de Eikenhof (11.00 uur) en de Boterbloem (11.50 uur).  Op Koningsdag (27 april) rijdt een draaiorgel door de Reekse straten.

  1. Trampolinespringer Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwongen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    Trampoline­sprin­ger Milco Abrahams uit Oss maakt salto's nu noodgedwon­gen buiten: ‘Het is niet ideaal’

    OSS - Het is een gek gezicht: op het plein tussen de Maasporthal en de sporthal van sportvereniging Flik Flak in Den Bosch springen trampolines in het oog. Zo'n vijf tot zes meter boven de trampolines maakt Ossenaar Milco Abrahams zijn salto's en schroeven in de buitenlucht. ,,Het is niet ideaal, maar ik ben al lang blij dat ik weer wat kan doen", zegt het 19-jarige talent, dat in december nog deelnam aan het WK in Tokio.