Buitenles dag bij Kidion in Volkel. Op de foto leggen leerlingen van groep 7 een parcours af op de fiets.  (Rechts juf Femke Raijmakers)
Volledig scherm
Buitenles dag bij Kidion in Volkel. Op de foto leggen leerlingen van groep 7 een parcours af op de fiets. (Rechts juf Femke Raijmakers) © Jeroen Appels/Van Assendelft

Leerlingen basisonderwijs volgen buiten les, want het is Nationale Buitenlesdag! In Volkel klimmen ze op de fiets, in Oss doen ze buiten-dictee

VOLKEL/OSS De zesde Nationale Buitenlesdag deze dinsdag! Bij kindcentrum Kidion in Volkel legden alle leerlingen een parcours op wieltjes af, het voertuig mochten ze zelf bedenken. De school wilde hiermee aandacht vragen voor het belang van verkeersveiligheid.  

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.