Volledig scherm
PREMIUM
Bij de Voedselbank is het zo druk dat er nu met afhaaltijden gewerkt wordt. © Voedselbank Oss

Lege ruimte in Osse centrum: maak armoedepop-up

ColumnMorgen begint december en iedereen heeft koopkoorts. Met black friday-stuipen. Is er in al die leegstand in het Osse centrum niet een mogelijkheid om aandacht te besteden aan armoede? Kunst is leuk hoor, maar er met honger naar kijken niet. Ik mis een plek waar scholen op bezoek kunnen komen voor les in armoede en solidariteit. Noem het pop-up, als dat helpt.

Quote

Er zijn meer dan tweehon­derd van die pasjes uitgedeeld in Oss. Dat zijn héél véél mensen.

Ik was namelijk deze week bij de voedselbank, voor het eerst van mijn leven. Om een pakket op te halen voor een mevrouw uit mijn dorp die in de verdrietige omstandigheden was geraakt, dat zij er een beroep op moest doen. Ik kreeg een pasje met een 3 erop, ze woont niet alleen. 

Dus ik kreeg anderhalve liter melk, en drie broden, een hele stapel diepvriesmaaltijden, tomaten, een zak andijvie en allerlei blikjes, potjes en zakjes die ik door de drukte niet kon bestuderen voordat ik ze in mijn tas propte. Er zijn meer dan tweehonderd van die pasjes uitgedeeld in Oss. Sommige met een 1 erop, maar ook met 3'en, en 5'en. Dat zijn dus héél véél mensen.

 1. Samenwerking met NEC moet Heesche voetballers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’
  PREMIUM

  Samenwer­king met NEC moet Heesche voetbal­lers vooruit helpen: ‘Maximale uit talent halen’

  HEESCH - Nee, HVCH verwacht niet dat elk jeugdteam binnen een paar jaar twee klassen hoger speelt. Toch moet de samenwerking met NEC de vereniging uit Heesch vooruit helpen. Onlangs tekende HVCH en de profclub uit Nijmegen een overeenkomst die ze voor minimaal drie jaar aan elkaar verbindt. ,,We willen onze jeugd beter opleiden. Daar is structuur voor nodig", zegt Joris Priem, bestuurslid voetbalzaken van HVCH.
 2. Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbreiding Oijense Zij
  PREMIUM

  Golfers staan elkaar nooit meer in de weg na uitbrei­ding Oijense Zij

  OSS - Wat is het soms passen en meten, op de enige echte golfbaan van Oss. Wie alle negen holes wil afwerken, moet tot twee keer toe uitwijken naar de driving range, de oefenbaan. En dat is dan weer onhandig voor wie daar net een balletje staat te slaan. Zo loop je elkaar op drukke dagen eigenlijk steeds in de weg. Maar dat is vanaf komend voorjaar allemaal voorbij, want de golfbaan Oijense Zij breidt stevig uit.