Lithoijen denkt nu al aan een knallend oud & nieuw-dorpsfeest
Volledig scherm
Lithoijen denkt nu al aan een knallend oud & nieuw-dorpsfeest © Knalfeest

Lithoijen denkt nu al aan een knallend oud & nieuw-dorpsfeest

LITHOIJEN - De jaarwisseling lijkt nog een eeuwigheid weg, maar in Lithoijen bereiden ze zich al voor op een knalfeest. Het dorpsfeest vindt plaats in de schuur van de familie Van Kilsdonk aan de Steegeindsestraat.

,,Het moet een dorps oudejaarsavond én een oud op nieuw-feest ineen worden‘’, zegt Lithoijenaar Jan-Willem van Kilsdonk. Samen Willem van Wanrooij (van de voormalige café-zaal De Leeuwerik) en Fred van Dijk (bekend als zanger van BZB) zet hij de schouders onder het festijn.

Bruin café

Op Facebook melden ze: ,,Voor alle inwoners bouwen we in de feestschuur van Van Kilsdonk een bruin café. Van zeven tot twaalf genieten van slappe klets aan de toog, een potje rikken, darten, of een spelletje. Bert van Kilsdonk en Henk de Laat laten het jaar 2019 op eigen wijze passeren.”

Voor kinderen is er een springkussen, spelletjes en een kinderanimatieteam. Het avondgedeelte wordt om 00.01 uur afgesloten met een vuurwerkshow.

Lithoijen gaat feestend het nieuwe jaar in met dj Danny M, LanterFantje en Hard2Get. Het feest gaat door tot 04.00 uur.

Bussen voor jongeren uit omliggende dorpen

De organisatoren werken met all-inclusive kaarten, die gelden tot middernacht. Tieners van 12 tot 17 jaar betalen 15 euro, 18-jarigen en ouderen 30 euro. Ook laat de organisatie een bus rijden om jongeren in omliggende dorpen op te pikken en thuis te brengen.

Het is niet de eerste maal dat ze in Lithoijen een oud&nieuw-feest op touw zetten. Vorig jaar vond het plaats in De Leeuwerik, maar de exploitanten daarvan zijn ermee gestopt. De schuur van Van Kilsdonk is al vaker gebruikt als feesttent.