Volledig scherm
Lithoijen denkt nu al aan een knallend oud & nieuw-dorpsfeest © Knalfeest

Lithoijen denkt nu al aan een knallend oud & nieuw-dorpsfeest

LITHOIJEN - De jaarwisseling lijkt nog een eeuwigheid weg, maar in Lithoijen bereiden ze zich al voor op een knalfeest. Het dorpsfeest vindt plaats in de schuur van de familie Van Kilsdonk aan de Steegeindsestraat.

,,Het moet een dorps oudejaarsavond én een oud op nieuw-feest ineen worden‘’, zegt Lithoijenaar Jan-Willem van Kilsdonk. Samen Willem van Wanrooij (van de voormalige café-zaal De Leeuwerik) en Fred van Dijk (bekend als zanger van BZB) zet hij de schouders onder het festijn.

Bruin café

Op Facebook melden ze: ,,Voor alle inwoners bouwen we in de feestschuur van Van Kilsdonk een bruin café. Van zeven tot twaalf genieten van slappe klets aan de toog, een potje rikken, darten, of een spelletje. Bert van Kilsdonk en Henk de Laat laten het jaar 2019 op eigen wijze passeren.”

Voor kinderen is er een springkussen, spelletjes en een kinderanimatieteam. Het avondgedeelte wordt om 00.01 uur afgesloten met een vuurwerkshow.

Lithoijen gaat feestend het nieuwe jaar in met dj Danny M, LanterFantje en Hard2Get. Het feest gaat door tot 04.00 uur.

Bussen voor jongeren uit omliggende dorpen

De organisatoren werken met all-inclusive kaarten, die gelden tot middernacht. Tieners van 12 tot 17 jaar betalen 15 euro, 18-jarigen en ouderen 30 euro. Ook laat de organisatie een bus rijden om jongeren in omliggende dorpen op te pikken en thuis te brengen.

Het is niet de eerste maal dat ze in Lithoijen een oud&nieuw-feest op touw zetten. Vorig jaar vond het plaats in De Leeuwerik, maar de exploitanten daarvan zijn ermee gestopt. De schuur van Van Kilsdonk is al vaker gebruikt als feesttent.

 1. Osse honden die ‘aanranders, kippendieven en roovers’ aanhouden
  PREMIUM
  Stille getuigen

  Osse honden die ‘aanranders, kippendie­ven en roovers’ aanhouden

  De afgelopen weken haalden, afgezien van die arme gedumpte puppy's in de regio, twee honden het nieuws. En niet de minste. De Duitse staande langhaar Fenna uit Oss mocht deelnemen aan de prestigieuze Nimrod, dé wedstrijd voor jachthonden waaraan het meedoen alleen al een eer is. En dan was er nog de herder July uit Nistelrode die deel uitmaakte van het Nederlands hondenteam dat het opnam tegen België.
 2. Harddrugs en chemicaliën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa
  VIDEO

  Harddrugs en chemica­liën gevonden in Berghem bij tweede fase van Operatie Alfa

  BERGHEM - De politie heeft maandag in het kader van operatie Alfa harddrugs, chemicaliën en een grote hoeveelheid chemisch afval gevonden bij het doorzoeken van twee panden in Berghem. De politie houdt bewust in het midden in welk pand de chemicaliën precies zijn gevonden. Een pand, aan de Koolzaadweg, zou de woning van zijn topcrimineel Martien R.. Het andere pand betreft een transportbedrijf aan de Spaanderstraat. De politie gaf aan het vermoeden te hebben dat er naast drugs ook vuurwapens en geld lagen in de panden. Er zijn maandag geen arrestaties verricht.